Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

WSJ: Κινδυνεύει με υποβάθμιση η Γαλλία λόγω του ορίου συνταξιοδότησης!

WSJ: Κινδυνεύει με υποβάθμιση η Γαλλία λόγω του ορίου συνταξιοδότησης!

Ακριβά μπορεί να πληρώσει η Γαλλία το γεγονός ότι ο Πρόεδρός της Φρανσουά Ολάντ, έκανε πράξη την προεκλογική του υπόσχεση για μείωση της ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια από 62, στην κατηγορία των ατόμων που έχουν αρχίσει νωρίς τον εργασιακό τους βίο, στην ηλικία των 18-19 ετών.

Το άρθρο της Wall Street Journal είναι ιδιαίτερα επικριτικό και μάλιστα εκτιμά ότι επισείει την απειλή της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Έναν μόλις χρόνο νωρίτερα, η Γαλλία έχασε το τριπλό Α και πέρασε στην επικίνδυνη ζώνη, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι προτάσεις για μείωση του ορίου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων αναμένεται να κοστίσει 1,1 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά και θα αυξηθεί στα 3 δισ. ως το 2017. Η κυβέρνηση αναμένεται να καλύψει τα έξοδα αυτά με αύξηση της φορολογίας σε εργαζόμενους και εργοδότες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην Πρόεδρος, Σαρκοζί, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης το 2010 με τις δημοσιονομικές προσπάθειες της χώρας να επωφελούνται από αυτή την στάση, όπως φάνηκε και από την αξιολόγηση της Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, η οποία εξήρε την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το είπε και το έκανε – Σύνταξη στα 60!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε