Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Χ. Κλίντον: “Ανοίγει ο δρόμος για τη μετα-Άσαντ εποχή στη Συρία”

Χ. Κλίντον: “Ανοίγει ο δρόμος για τη μετα-Άσαντ εποχή στη Συρία”

Η συμφωνία που συνήφθη σήμερα στη Γενεύη στους κόλπους της Ομάδας Δράσης για τη Συρία ανοίγει “το δρόμο στην μετά-Άσαντ εποχή”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, θα επιδώσουν τη συμφωνία αυτή, η οποία προβλέπει την σύσταση μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Ο Άσαντ πρέπει να φύγει”, σημείωσε η Κλίντον.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να παραμείνει στην μεταβατική αυτή κυβέρνηση, καθώς “έχει αίμα στα χέρια του”.

“Ας μην τρέφουμε αυταπάτες”, πρόσθεσε, “έχουμε να κάνουμε με ένα δολοφονικό καθεστώς” και “κινδυνεύει επίσης να επηρεαστεί” όλη η περιοχή γύρω από τη Συρία.

“Αν δεν υπάρξει δράση, θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι νεκροί, ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες και ένας κίνδυνος αστάθειας στα γειτονικά κράτη”, υπογράμμισε η Κλίντον.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, όπως και άλλων χωρών, θα συναντήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι αυτούς που υποστηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση για να τους εκθέσουν αυτό το σχέδιο μετάβασης στη Συρία, κατέληξε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι “το μέλλον της Συρίας ανήκει στον συριακό λαό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συριακός στρατός χτυπά με όλμους άμαχο πληθυσμό – Τουλάχιστον 16 νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε