Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χ. Κλίντον: Η χώρα μου δεν είναι προκατειλημμένη εναντίον των μουσουλμάνων

Χ. Κλίντον: Η χώρα μου δεν είναι προκατειλημμένη εναντίον των μουσουλμάνων

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών  δήλωσε σήμερα από το Μπανγκλαντές ότι πληγώνεται βαθιά όταν ακούει κατηγορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προκατειλημμένες εναντίον των μουσουλμάνων, τονίζοντας ότι η χώρα της προστατεύει τις μειονότητες.

Η κ.Κλίντον ρωτήθηκε από φοιτητή σε φόρουμ στην Ντάκα, πρωτεύουσα της χώρας, για την άποψη ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες με το Ισλάμ.

“Αυτό με πληγώνει πολύ. Είναι λυπηρό να το ακούω και λυπάμαι βαθιά που κάποιοι σκέφτονται έτσι και προωθούν αυτήν την ιδέα”, υπογράμμισε.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε “αυτοάμυνα” τον πόλεμο που διεξάγουν οι ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία, από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2011 και τόνισε πως οι εξτρεμιστές έχουν διαστρεβλώσει τη διδασκαλία του Ισλάμ.

“Υπάρχουν διακρίσεις και προκαταλήψεις στις ΗΠΑ όπως σε κάθε κοινωνία και χώρα του κόσμου; Δυστυχώς ναι. Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει”, είπε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.

“Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν διακρίσεις εναντίον ανθρώπων, θρησκειών, εθνοτήτων και φυλών…Όμως θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο να επιτίθενται εναντίον των ΗΠΑ” μιλώντας για διακρίσεις.

Η ίδια εκτίμησε πως οι ΗΠΑ, μέσω νόμων και συνεχούς πολιτικού διαλόγου, ίσως να έχει προχωρήσει περισσότερο από άλλες χώρες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Θα ήθελα να δω πιο πολλές χώρες να κάνουν περισσότερα για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων”, τόνισε η Κλίντον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στενές σχέσεις συνεργασίας με το Μπανγκλαντές, μια χώρα που θεωρούν δημοκρατική και μετριοπαθή. Όμως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αμερικανού αξιωματούχου στο Μπανγκλαντές από το 2003 όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ΗΠΑ είναι “απογοητευμένες” από το Ισραήλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε