Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χάκερ μπήκαν σε μυστικούς φακέλους του υπουργείου Άμυνας

Χάκερ μπήκαν σε μυστικούς φακέλους του υπουργείου Άμυνας
Οι εμπιστευτικοί φάκελοι αφορούσαν την αγορά κατασκοπευτικού αεροσκάφους. Προσπαθούν να αντιγράψουν το αεροσκάφος για αυτό ήθελαν να σχέδια του.

Κινέζοι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση τον περασμένο Ιούνιο σε εμπιστευτικούς στρατιωτικούς φακέλους της Νοτίου Κορέας, που αφορούσαν στην αγορά αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, αποκάλυψε νοτιοκορεάτης βουλευτής.
 
Οι χάκερς διείσδυσαν στους υπολογιστές του υπουργείου Αμύνης και κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον φάκελο αγοράς του μη επανδρομένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους Global Hawk, τόνισε ο Σιν Χακ Γιονγκ, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της επιτροπής Αμύνης.
 
«Κυβερνητικό στέλεχος με ενημέρωσε για το γεγονός, η κυβέρνηση όμως δεν έχει θίξει το θέμα στην Κίνα και εξετάζει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο θα το χειρισθεί», τόνισε εκπρόσωπος του Σιν, επιβεβαιώνοντας το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Τσόσουν Ίλμπο.
 
Η Σεούλ τον περασμένο χρόνο η Σεούλ ενέκρινε προϋπολογισμό 45,2 δισ.γουόν (28.9 εκατ. ευρώ) για την αγορά του κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που έχει τη δυνατότητα να επιθεωρεί μία ζώνη έως και 200 χλμ πέραν της μεθορίου μεταξύ των δύο Κορεών, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε νοτιοκορεατική κορβέτα τον Μάρτιο του 2010, με 46 νεκρούς.
 
Η Ιαπωνία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει το ίδιο αεροσκάφος, τονίζει η Τσόσουν Ίλμπο, κίνηση που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Πεκίνο, το οποίο φοβάται ότι οι γείτονές του μπορούν να κατασκοπεύσουν εντός του εδάφους της χώρας.
 
Σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνητικού Μεγάλου Εθνικού Κόμματος Λι Σουνγκ Χουν, οι 8.183 από τις 21.899 επιθέσεις χάκερ που επιχειρήθηκαν το περασμένο έτος κατά των συστημάτων πληροφορικής της κυβέρνησης προέρχονταν από την Κίνα.
 
Η Νότιος Κορέα έχει σημάνει συναγερμό όσον αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έπειτα από τις νέες επιθέσεις που εντοπίσθηκαν κατά 30 δικτυακών τόπων υπουργείων, κυβερνητικών υπηρεσιών και τραπεζών, όπως ανακοίνωσε η Κορεατική Επιτροπή Επικοινωνιών (KCC).
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε