Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χάκερς “χτύπησαν” και τη Le Soir

Χάκερς “χτύπησαν” και τη Le Soir

Μόλις μερικές μέρες μετά την κυβερνοεπίθεση τζιχαντιστών του ISIS στο TV5Monde έρχεται μια νέα ανάλογη επίθεση, αυτή τη φορά κατά της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας Le Soir.

Το site μιας από τις μεγαλύτερες γαλλόφωνες εφημερίδες του Βελγίου δέχτηκε επίθεση όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Ντιντιέ Χάμαν. Δεν είναι γνωστό, όμως, ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή.

“Η Le Soir έπεσε θύμα επίθεσης στα συστήματα πληροφορικής της”, έγραψε ο Χάμαν στο Twitter, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει “κανένα απτό αποδεικτικό στοιχείο που να επιτρέπει να γίνει μια σύνδεση με το TV5” ή με τις επιθέσεις σε ιστοτόπους των αρχών της Βαλονίας.

“Έγινε μια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Le Soir, αλλά δεν έχουμε καμιά άλλη πληροφορία μέχρι στιγμής”, δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Rossel, που εκδίδει την εφημερίδα καθώς και άλλα έντυπα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, η επίθεση έγινε το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) σε όλα τα sites του ομίλου Ροσέλ. Οι ιστοσελίδες έμειναν απενεργοποιημένες για πολλές ώρες αλλά νωρίς το πρωί της Δευτέρας λειτούργησαν ξανά.

Την περασμένη Τετάρτη είχε σημειωθεί επίθεση εναντίον του TV5 Monde, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι τείνει να θεωρήσει πιθανότερη την εκδοχή ότι η επίθεση αυτή ήταν “τρομοκρατική”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε