Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χαλούμι από Ελληνοκύπριο μάγειρα θα φάει η Ελισάβετ

Χαλούμι με καρπούζι θα προσφερθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ στο επίσημο δείπνο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κρατών-μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που θα γίνει αυτό το μήνα στην Πέρθη της Αυστραλίας.

Πως προέκυψε το χαλούμι; Λόγω της ελληνοκυπριακής καταγωγής του αρχιμάγειρα, ο οποίος επελέγη για να προετοιμάσει το δείπνο που θα παραθέσει η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, στην βασίλισσα Ελισάβετ και σε 50 αρχηγούς κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας (Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Ινδία, Κύπρος, και δεκάδες άλλες χώρες).

Ο Κώστας Σιμάτος είναι ο επικεφαλής της αφρόκρεμας των σεφ που θα μαγειρέψουν για μερικούς από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του πλανήτη που θα παρακαθίσουν στο δείπνο της 29ης Οκτωβρίου.

>, μας λέει ο ίδιος
Όσο για το χαλούμι ο κ. Σιμάτος λέει πως το επέλεξε για να δώσει μια > στο δείπνο.

>, μας λέει, >.

Ο 42χρονος Κώστας Σιμάτος γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και οι γονείς του προέρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο. (O πατέρας είναι Κεφαλλονίτης και η μητέρα Κύπρια).

> μας τονίζει.

Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στη Νότια Αφρική και ακολούθως στα Χίλτον του Κουβέϊτ >.

Εκεί έφτασε να μαγειρεύει και για την βασιλική οικογένεια του Κουβέϊτ.

Από το 1994 εγκαταστάθηκε στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας και αν και έχει μαγειρέψει για πολλές διασημότητες από όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζει το δείπνο της 29ης Οκτωβρίου >.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε