Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Χαμενεϊ: «Σταματήστε τις κυρώσεις και συζητάμε»

ΦΩΤΟ REUTERS

Η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί για τα πυρηνικά της όσο ισχύουν οι κυρώσεις εναντίον της διεμήνυσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν.

Ο Αλί Χαμενέι κάλεσε τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις και να σταματήσουν τις απειλές κατά του Ιράν.

«Ο σεβαστός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και άλλοι έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι για διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι αλήθεια αλλά όχι με την Αμερική» ανέφερε ο αγιατολάχ Χαμενέι σε ομιλία του παρουσία και του ιρανού προέδρου, η οποία μεταδόθηκε απ ευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Οι λόγοι είναι ότι η Αμερική δεν μας πλησιάζει τίμια ως φυσιολογικός διαπραγματευτής. Πρέπει να σταματήσει να παίζει την υπερδύναμη, να πάψει τις απειλές, πρέπει να ακυρώσει τις κυρώσεις και δεν πρέπει να καθορίσει συγκεκριμένο στόχο για τις διαπραγματεύσεις. Τοτε θα είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε και μ’ αυτήν», πρόσθεσε ο αγιατολάχ Χαμενέι.

Ο αγιατολάχ, που είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο για όλα τα εθνικά ζητήματα, πρόσθεσε ότι το Ιράν έχει αρνηθεί πάντα έως τώρα τις προσφορές διαλόγου που απευθύνουν οι ΗΠΑ «γιατί διαπραγματεύσεις υπό απειλή δεν είναι διαπραγματεύσεις».

«Η πείρα μας δείχνει ότι όταν δεν μπορεί η Αμερική να απαντήσει με τρόπο λογικό, μας υποτιμά και έτσι και εμείς απαντούμε με τον ίδιο τρόπο στις πιέσεις της», πρόσθεσε καταλήγοντας ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε