Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Χάος στη Συρία – Σφυροκοπούν τη Δαμασκό – Μέχρι τώρα πάνω από 100 νεκροί

Χάος στη Συρία – Σφυροκοπούν τη Δαμασκό – Μέχρι τώρα πάνω από 100 νεκροί

Συριακά στρατιωτικά ελικόπτερα σφυροκόπησαν με πολυβόλα και σε ορισμένες περιπτώσεις με ρουκέτες πολλές συνοικίες της Δαμασκού καθώς οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ μάχονται με αντάρτες σε διάφορες περιοχές της συριακής πρωτεύουσας σήμερα, είπαν κάτοικοι και ακτιβιστές.

Μαίνονται σήμερα το βράδυ οι μάχες μεταξύ ανταρτών και του τακτικού συριακού στρατού στη Δαμασκό, όπου νωρίτερα σημειώθηκε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας η οποία κόστισε τη ζωή σε τρεις υψηλόβαθμους σύρους αξιωματούχους, ενώ από τα σημερινά βίαια επεισόδια στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 100 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στη Δαμασκό, όπου 16 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, η οποία επισημαίνει ότι 97 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα σήμερα, από τους οποίους 46 άμαχοι, 43 στρατιώτες και 8 εξεγερμένοι.

Οι βίαιες συγκρούσεις, που ξεκίνησαν πριν τέσσερις ημέρες, εξακολουθούσαν να μαίνονταν μέχρι σήμερα το βράδυ στις συνοικίες Μιντάν, Χάτζαρ αλ Άσουαντ, Τζόμπαρ και Κάφαρ Σούσε της συριακής πρωτεύουσας τις οποίες υπερασπίζονται οι σύροι εξεγερμένοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου στρατιωτικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν τις συνοικίες Μέζε, Τζόμπαρ, Κάφαρ Σούσε και Τάνταμουν.

Μάχες διεξάγονται επίσης στην Χάλεντ μπιν αλ Ουάλιντ, μεγάλη οδική αρτηρία της Δαμασκού που οδηγεί στο κέντρο της πόλης.

«Η (συνοικία της Δαμασκού) Καμπούν είναι περικυκλωμένη από άρματα μάχης και οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν τη συνοικία από όλες τις πλευρές», αναφέρουν ακτιβιστές. Όλες οι είσοδοι της Καμπούν ήταν κλειστές το μεσημέρι από στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι εμπόδιζαν σε όλα τα οχήματα να εισέρχονται στην περιοχή.

Η μάχη της Δαμασκού «θα τελειώσει σύντομα» και η πρωτεύουσα θα γίνει «το νεκροταφείο των επιτιθέμενων», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ Ουάταν.

Οι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι ξεκίνησε «η μάχη για την απελευθέρωση» της Δαμασκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή της επίθεσης καμικάζι στην Συρία – Νεκρός ο υπ.Άμυνας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε