Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Χάος στην Καλιφόρνια από τις πλημμύρες

REUTERS
Κύμα κακοκαιρίας προκαλεί πλημμύρες και φόβους για κατολισθήσεις στην Καλιφόρνια και σε γειτονικές Πολιτείες.

Ένα ιδιαίτερα δριμύ κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Καλιφόρνια και αρκετές άλλες δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας πλημμύρες, οι οποίες έχουν αναγκάσει την απομάκρυνση περίπου 2.000 ανθρώπων.
 
Το Λος Άντζελες βίωσε χθες την τρίτη συνεχόμενη ημέρα βροχοπτώσεων. Έξι εκατοστά νερού έπεσαν την Κυριακή στην μεγαλούπολη, που αποτελούν τις ισχυρότερες κατακρημνίσεις από το 1921, σύμφωνα τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, που προειδοποιούν για την έλευση για νέα επιδείνωση από το βράδυ και ισχυρές βροχοπτώσεις σήμερα και αύριο, που «ενδέχεται να προκαλέσουν σημαντικές πλημμύρες» στο διάστημα αυτό.
 
Η επαγρύπνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη στις αστικές ζώνες στις υπώρειες των βουνών γύρω από το Λος Άντζελες, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να κινδυνεύσουν από κατολισθήσεις, ιδίως στις περιοχές που νωρίτερα είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές.
 
Στην κομητεία του Κερν, στα βόρεια της πόλης οι πυροσβέστες διέταξαν την εκκένωση 2.000 ανθρώπων, λόγω των «σοβαρών πλημμυρών».
 
Στα βόρεια της Πολιτείας, στα όρη που εκτείνονται από τα ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, και ιδίως στην περιοχή Μάμοθ, δεν έχει σταματήσει να βρέχει από την Παρασκευή.
 
Τόσο στην Καλιφόρνια, όσο και στην γειτονική Πολιτεία του Όρεγκον, δεκάδες οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει λόγω πλημμυρών, ή υπερχείλισης ποταμών.
 
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως στις επόμενες ημέρες οι βροχοπτώσεις πρόκειται να συνεχισθούν στο Όρεγκον και το Κολοράντο. Στην τελευταία αυτή Πολιτεία θα συνεχισθούν επίσης και οι χιονοπτώσεις.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε