Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χάος στις πτήσεις για Κύπρο – Απροειδοποίητη στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

REUTERS
REUTERS

Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα για το επιβατικό κοινό που ταξιδεύει στην Κύπρο. Σταμάτησαν οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις πτήσεων.

Μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, αλλά και σοβαρό οικονομικό πλήγμα στον κυπριακό τουρισμό προκαλεί από τις 15.00 σήμερα η απροειδοποίητη τετράωρη στάση εργασίας στην οποία κατέρχονται μέχρι τις 19.00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Κύπρου.

Από την απρόσμενη αυτή απεργιακή κινητοποίηση έχουν επηρεαστεί  αρκετές πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο Λάρνακας και πάνω από 2.000 επιβάτες. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση στέρησε από τις αεροπορικές εταιρείες τη δυνατότητα να αναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν όλοι οι επηρεαζόμενοι επιβάτες και το κόστος να το επωμιστούν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί γύρω στις 7 το βράδυ με την αλλαγή βάρδιας των λειτουργών αεροπορικών κινήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι λειτουργοί αεροπορικών κινήσεων είναι αυτοί που καταρτίζουν τα σχέδια πτήσεων των αεροσκαφών.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες στον Πύργο Ελέγχου εργάζονται καθημερινά τέσσερις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δύο λειτουργοί αεροπορικών κινήσεων. Ωστόσο λόγω του ότι οι λειτουργοί αεροπορικών κινήσεων απέχουν από υπερωριακή απασχόληση σήμερα εργαζόταν μόνο ένας.

Το μεσημέρι ο άνθρωπος αυτός αρρώστησε, όπως τουλάχιστον ανέφερε, με αποτέλεσμα να φύγει από την εργασία του και έτσι για τους ελεγκτές ήταν αδύνατο να συνεχίσει κανονικά η αναχώρηση αεροσκαφών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε