Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χάος στο Πακιστάν απο τις πλημμύρες

Χάος στο Πακιστάν απο τις πλημμύρες

Μπορεί τα νερά να έχουν αρχίσει να υποχωρούν απο ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας, εντούτοις απειλούνται ακόμη δεκάδες κοινότητες. Πλημμύρες και στην Ινδία.

Οι αρχές του Πακιστάν απομάκρυναν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους σε ασφαλείς περιοχές καθώς οι πλημμύρες απειλούν ακόμη δεκάδες κοινότητες στα νότια της χώρας.

Μολονότι οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις της εποχής των Μουσώνων, έχουν αρχίσει να υποχωρούν από μεγάλο τμήμα της χώρας, οι όχθες του ποταμού Ινδού ξεχείλισαν στη νότιο επαρχία Σίντχ.

Περίπου 100.000 άνθρωποι έφυγαν άρον-άρον, χρησιμοποιώντας ΙΧ, φορτηγά, ακόμη και πεζή, μεταφέροντας ό,τι κινητό αγαθό μπορούσαν να κουβαλήσουν. 

Πολλοί από τους κατοίκους που εγκατέλειψαν τις περιοχές τους διαμένουν προσωρινά σε κυβερνητικούς καταυλισμούς σε δημόσιες εκτάσεις ενώ χιλιάδες άλλοι βρίσκονται σε αναμονή για κάποιο καταφύγιο, για νερό και τροφή.

Οι βροχοπτώσεις της εποχής των Μουσώνων έχουν προκαλέσει πλημμύρες και στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ασάμ της Ινδίας, στο οποίο τουλάχιστον 50.000 έχουν απομακρυνθεί έως σήμερα, χωρίς ευτυχώς να έχουν σημειωθεί θύματα.
 
Οι αρχές έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού και κρατούν τις ομάδες αρωγής σ’ επιφυλακή. Παράλληλα κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν αγαθά πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.

   

  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε