Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Χάος την Πέμπτη στα αεροδρόμια της Κύπρου – Ποιες πτήσεις επηρεάζονται από Ελλάδα

Περίπου πέντε χιλιάδες επιβάτες και εβδομήντα και πλέον πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αναμένεται να επηρεαστούν από την 12ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, εξέφρασε την λύπη της Hermes Airports «προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία την οποία φαίνεται ότι θα υποστεί αύριο Πέμπτη, αν και η Hermes Airports δεν ευθύνεται σε τίποτα για αυτή την εξέλιξη. Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η αυριανή 12ωρη απεργία θα επηρεαστούν πέραν των 70 πτήσεων από και προς τα δυο διεθνή αεροδρόμια της χώρας και πέραν των πέντε χιλιάδων επιβατών», είπε.
 
Αναμένουμε, συνέχισε «να δούμε κατά πόσον οι αεροπορικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους, σε νέες ώρες πριν και μετά την απεργία. Εμείς ως αρχές των αεροδρομίων θα διευκολύνουμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.
 
Ταυτόχρονα κάλεσε «το επιβατικό κοινό να βρίσκεται σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και να τηρείται ενήμερο για τις πιθανές αλλαγές που ενδεχομένως θα αποφασίσει η κάθε αεροπορική εταιρεία».
 
Τέλος ο κ. Ασπρής εξέφρασε «την ελπίδα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα αντιληφθούν έγκαιρα το μέγεθος του πλήγματος κυρίως στην εικόνα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και θα αξιοποιήσουν τις ώρες που απομένουν για να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση και να αποφύγουμε τα χειρότερα».
 
Μετακινήσεις και ακυρώσεις πτήσεων από Κ.Α.
 
Συνολικά 22 πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών προς και από διάφορους προορισμούς της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής επηρεάζονται λόγω της 12ωρης απεργίας στην οποία κατέρχονται αύριο από τις 09:00 μέχρι τις 21:00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Κύπρου.
 
Σε ανακοίνωσή τους οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι «βασική αλλαγή στο έκτακτο πρόγραμμα που θα ισχύσει αύριο είναι η μεταφορά των πτήσεων που εμπίπτουν στη διάρκεια της 12ωρης απεργίας είτε πριν την έναρξη, είτε μετά τη λήξη της απεργίας».
 
Έχουν συγκεκριμένα μετακινηθεί, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σόφια και Λονδίνο ενώ έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις προς Βηρυτό, Ρώμη και Μόναχο-Φρανκφούρτη, οι οποίες θα γίνουν μεθαύριο, 16 Δεκεμβρίου.
 
Το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης των Κυπριακών Αερογραμμών επικοινωνεί ήδη με το επιβατικό κοινό που επηρεάζεται και το πληροφορεί για τις νέες διευθετήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία στα αεροδρόμια.
 
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το αυριανό διαφοροποιημένο πρόγραμμα πτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης των Κυπριακών Αερογραμμών (80000008) ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καταλήγει η ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Αλλαγές και από την AEGEAN AIRLINES

H AEGEAN AIRLINES αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 7 σκέλη πτήσεων προς/από Λάρνακα της 15ης Δεκεμβρίου 2011 καθώς και την ώρα αναχώρησης μίας πτήσης από Λονδίνο προς Αθήνα ως κάτωθι:
 
Α3 903 Λάρνακα- Αθήνα, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 06:30 αντί στις 08:20
Α3 906 Αθήνα – Λάρνακα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 20:00 αντί στις 14:45
Α3 907 Λάρνακα- Αθήνα αναχώρηση από Λάρνακα στις 22:20 αντί στις 17:15
Α3 908 Αθήνα- Λάρνακα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 20:10 αντί στις 18:45
Α3 920 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 19:55αντί στις 14:15
Α3 921 Λάρνακα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 22:35 αντί στις 16:55
Α3 758 Λάρνακα – Λονδίνο, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 21:00 αντί στις 16:20
 
Α3 605 Λονδίνο – Αθήνα, Αναχώρηση από Λονδίνο την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 00:40 αντί στις 20:20 την 15η Δεκεμβρίου
 
Επίσης όσοι πολίτες θα ταξιδέψουν αύριο από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή άλλο περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας προς τα αεροδρόμια της Κύπρου καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε