Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χαράς ευαγγέλια για τους Αμερικανούς: η Πέιλιν δεν «κατεβαίνει» για πρόεδρος

«Πρώτα η οικογένεια» για τη Σάρα Πέιλιν, που αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012.

Πρόκειται ίσως για ένα από τα λίγα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ που οι Αμερικάνοι λατρεύουν να μισούν. Η Σάρα Πέιλιν έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν, στο πλευρό του Τζον ΜακΚέιν, διεκδίκησε την αντιπροεδρία.

Έχασε, αλλά από τότε, βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο. Είδε με δηλώσεις, είτε με πράξεις είτε με… Tea Party. Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για την πρώην κυβερνήτη της Αλάσκα. Στην πλειοψηφία τους, όχι καλές…

«Η οικογένειά μου έρχεται πρώτη» ανέφερε σε επιστολή προς υποστηρικτές τους, ανακοινώνοντας την απόφασή της, διαψεύδοντας τη φημολογία του προηγούμενου διαστήματος ότι θα διεκδικούσε το… Οβάλ Γραφείο. Η Πέιλιν ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι η απόφαση ήρθε μετά από πολύ σκέψη και πρόσθεσε ότι εκείνη και ο σύζυγός της, Τοντ, «αφιερώνουμε τους εαυτούς μας στον Θεό, την οικογένεια και την πατρίδα».

Η πλειοψηφία των Αμερικανών μάλλον δε… στενοχωρήθηκε. Άλλωστε, δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ακόμη και οι οπαδοί των Ρεπουμπλικάνων, δε στήριζαν την Πέιλιν.

Έτσι, οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων που αρχίζουν τον Ιανουάριο θα διεξαχθούν μεταξύ οκτώ υποψηφίων. Φαβορί της κούρσας είναι ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ και ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι.

Η 47χρονη πολιτικός επεσήμανε, στην επιστολή της, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα «συντονίσει στρατηγικές για να βοηθήσει στην αντικατάσταση του προέδρου, στην επανακατάληψη των εδρών στη Γερουσία και στη διατήρηση του συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέιλιν: Η βραδιά πάθους με τον σταρ του NBA!

Η Σάρα Πέιλιν σκοτώνει ζώα μπροστά στην κάμερα!

Η Σάρα Πέιλιν θα είναι υποψήφια αν δεν υπάρχει άλλος!

Της πλήρωσαν ακόμη και τα εσώρουχα της προεκλογικής της εκστρατείας

Διέλυσε τον αρραβώνα η κόρη της Σάρα Πέιλιν με τον πατέρα του παιδιού της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε