Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαράς ευαγγέλια στην Ευρώπη για την επανεκλογή Ομπάμα

Χαράς ευαγγέλια στην Ευρώπη για την επανεκλογή Ομπάμα

Οι ευρωπαίοι ποτέ δεν έκρυψαν την προτίμησή τους στον Ομπάμα. Ο Ρόμνεϊ τους τρόμαζε. Και σήμερα πανηγυρίζουν στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματά τους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο χαιρετίζοντας τη “ξεκάθαρη επιλογή” των Αμερικανών για μια “ανοιχτή και αλληλέγγυα Αμερική, δεσμευμένη πλήρως στη διεθνή σκηνή και με πλήρη συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας: όπως η ειρήνη, η οικονομία, το περιβάλλον”.

“Είμαι πεπεισμένος ότι στη διάρκεια της νέας σας θητείας θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας για να ενθαρρύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας στις χώρες μας, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την εξεύρεση λύσεων στις κρίσεις που μας απειλούν, κυρίως στη Μέση Ανατολή”, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η Γαλλία θεωρείται η μεγαλύτερη “ένθερμη υποστηρίκτρια” του Ομπάμα στον πλανήτη, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις. Σχεδόν το 80% των Γάλλων, από την αριστερά έως την άκρα δεξιά επιθυμούσαν μια νίκη Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές. Και η γαλλική κυβέρνηση είχε δημόσια εκφράσει την υποστήριξή της στον δημοκράτη πρόεδρο.

Στη Γερμανία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζοντας την καλή συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και προσκαλώντας τον στο Βερολίνο.

“Σας συγχαίρω θερμά για την επανεκλογή σας. Συνεργαστήκαμε στενά και φιλικά τα τελευταία χρόνια. Αναγνωρίζω ιδιαιτέρως την αξία που είχαν οι πολλές συνομιλίες μας, κυρίως για να ξεπεραστεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά και τις ειρηνευτικές προσπάθειες στο Αφγανιστάν, στον έλεγχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Προσβλέπω στη συνεργασία μας ώστε οι χώρες μας να διευθετήσουν μείζονες προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία που αντιμετωπίζουν ως φίλες και συμμαχικές χώρες”, τονίζει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι υπολογίζει εκ νέου στην καλή συνεργασία με τις ΗΠΑ, μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.
“Συνεργαστήκαμε πολύ καλά στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής με την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, έχουμε προγραμματίσει ακόμη πολλά πράγματα μαζί”, είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Ο στόχος είναι καταρχήν να προωθήσουμε την πολιτική του αφοπλισμού, πρόσθεσε ο Βεστερβέλε. Μετά τις εκλογές στη Ρωσία φέτος και το τέλος της “φάσης της αβεβαιότητας στις ΗΠΑ”, οι δύο πλευρές αναμένεται να εργαστούν για τη “βελτίωση της ασφάλειας στον κόσμο με νέα κίνητρα στο θέμα του αφοπλισμού”.

Από τη Μέση Ανατολή όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία μαζί του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Σε δήλωσή του τονίζει ότι “υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε: πρέπει να δώσουμε νέα ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και θέλω να δω μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ”.
“Από την Ιορδανία όπου βρίσκομαι τώρα, ακούω φοβερές ιστορίες για αυτά που συμβαίνουν μέσα στη Συρία, συνεπώς ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλω να συζητήσω με τον Μπαράκ είναι πώς πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να επιλυθεί αυτή η κρίση”.
“Πάνω από όλα, συγχαρητήρια στο Μπαράκ. Είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί του, πιστεύω ότι είναι ένας πολύ επιτυχημένος αμερικανός πρόεδρος και προσβλέπω στη συνεργασία μαζί του στο μέλλον”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επανεκλογή Ομπάμα στον Λευκό Οίκο – “Τα καλύτερα έρχονται” είπε στη νικητήρια ομιλία του – Ο Ρόμνεϊ του τηλεφώνησε και παραδέχτηκε την ήττα του

Ρόμνεϊ: Προσεύχομαι για τον Ομπάμα

Το CNN έκλεψε πάλι την παράσταση! Πρόβαλλε τα αποτελέσματα στο Empire State!

Ομπάμα: Άλλα τέσσερα χρόνια!

Μαριχουάνα, γάμοι ομοφυλοφίλων και αμβλώσεις στις εκλογές των ΗΠΑ

Άρωμα Ελλάδας στη βουλή των ΗΠΑ – Ποιοι ελληνοαμερικανοί εκλέγονται

Η μάχη για τον Λευκό Οίκο – Καθαρό αποτέλεσμα δίνουν τα exit poll υπέρ του Ομπάμα στην Πολιτεία κλειδί του Οχάϊο!

Πέθανε, τον επανέφεραν στην ζωή και τι λέτε ότι ρώτησε;

Vote for the mavro

Γιατί έκλαψε ο Ομπάμα; – VIDEO

Το Οχάιο βγάζει… Ομπάμα! Ψήφισαν (παραδοσιακά) οι πρώτοι

Εκλογές ΗΠΑ: Η πρώτη κάλπη έδειξε… ισοπαλία

Αμερικανικές εκλογές; Οι δέκα πολιτείες -κλειδιά όπου παίζεται η προεδρική εκλογή

Ομπάμα-Ρόμνεϊ: Από τις εκτρώσεις ως τους γάμους των gay, που συμφωνούν, που διαφωνούν

Το εκλογικό σύστημα που θα κρίνει η μάχη για τον Λευκό Οίκο

Στο χωριό του Ομπάμα στην Κένυα πανηγυρίζουν ήδη!

Ποια ισοπαλία; Όλα δείχνουν ότι θα νικήσει ο Ομπάμα!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε