Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαροπαλεύει 60χρονος άνδρας – Τον έδειραν και τον άφησαν αβοήθητο – Κόλαφος για την αστυνομία η βαλλιστική: ποτέ δεν πυροβόλησε ο 29χρονος!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ DAILY MAIL

– Στις φλόγες και το Μάντσεστερ, καίγονται καταστήματα, κααστρέφονται βιτρίνες – Συγκρούσεις ταραξιών-αστυνομίας
– Πρώτο θύμα ήδη ένας 26χρονος – Βρέθηκε πυροβολημένος μέσα σε αυτοκίνητο
– Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες 12 ατόμων που «πιάστηκαν» να κάνουν πλιάτσικο
– 563 οι συλλήψεις που έχουν γίνει από το Σάββατο
– «Θα χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί» λέει η αστυνομία
– Εκστρατεία μέσω twitter από τους Βρετανούς να προστατευτούν περιουσίες
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών, τον οποίο έδειραν και άφησαν αβοήθητο άγνωστοι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ίλινγκ στο δυτικό Λονδίνο. Ο άνδρας βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ταραξίες όταν επιχείρησε να σβήσει φωτιά που είχαν βάλει σε κάδο απορριμμάτων.
Ο άτυχος άνδρας στο δρόμο, περιμένει βοήθεια
Μόλις το θύμα επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά, του επιτέθηκαν. Τον έδειραν άγρια και μόλις είδαν την αστυνομία να φτάνει, εξαφανίστηκαν!

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής είναι κόλαφος για την αστυνομία και ο ισχυρισμός πως ο 29χρονος Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών καταρρίπτεται! Το θύμα δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει αναλάβει να ερευνήσει το θέμα.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ντάγκαν πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 29χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις.

Ο Ντάγκαν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου από αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Μια ειρηνική πορεία στη μνήμη του, που οργάνωσαν φίλοι και συγγενείς του, μετατράπηκε σε «πόλεμο», με βίαιες ταραχές, λεηλασίες και πυρπόληση κτιρίων και οχημάτων, που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίζεται για τέταρτη νύχτα.

Το Λονδίνο θυμίζει πόλη σε κατάσταση πολιορκίας με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους. Οι ταραχές όμως έχουν ξεπεράσει τα όρια της πρωτεύουσας. Αργά το βράδυ της Τρίτης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο κατάστημα Miss Selfridge στο Μάντσεστερ. Εκατοντάδες άτομα σπάνε τις βιτρίνες και σε άλλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι 200 νεαροί που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης προχώρησαν σε βανδαλισμούς, συγκρούστηκαν με την αστυνομία και στο τέλος διαλύθηκαν. Έγιναν επτά συλλήψεις.

Αυτοί είναι 12 από τους ανθρώπους που λεηλατούν το Λονδίνο – Βγάζουν ακόμη και βέρες από τα χέρια περαστικών
Όσα ζουν τις τελευταίες τρεις μέρες οι κάτοικοι του Λονδίνου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και κάθε φαντασία. Επεισόδια μεγάλης έκτασης έχει ξαναζήσει η βρετανική πρωτεύουσα, τη δεκαετία του ’80 επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Τώρα, αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι το πλιάτσικο και οι λεηλασίες σε οτιδήποτε.

Η κυβέρνηση βγάζει στους δρόμους 16.000 αστυνομικούς με την εντολή να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί. Ταυτόχρονα, η Μητροπολιτική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες 12 ατόμων που «συνελήφθησαν» από κάμερες ασφαλείας ή τον φωτογραφικό φακό να κλέβουν μαγαζιά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.





Υπάρχουν όμως πολλοί περισσότεροι που «πιάστηκαν» από το φωτογραφικό φακό διεθνών πρακτορείων να λεηλατούν, να σπάνε, να κλέβουν.

Στόχος δεν είναι μόνο τα μαγαζιά, είναι κυρίως οι ίδιοι οι άνθρωποι. Περαστικοί που αναγκάζονται στη μέση του δρόμου να γδυθούν για να δώσουν τα ρούχα τους. Τραυματισμένοι που δέχονται βοήθεια από αγνώστους, οι οποίοι όμως τους κλέβουν εν ψυχρώ. (Διαβάστε τη σχετική είδηση) Άνθρωποι που βγήκαν να φάνε σε ακριβά εστιατόρια και είδαν ομάδες να μπαίνουν μέσα και να τους παίρνουν ακόμη και τις βέρες!

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο με δυο αστέρια Michelin στο Νότινγκ Χιλ. Οι θαμώνες του μαγαζιού, στο οποίο συχνάζουν και πολλοί διάσημοι, έμειναν άφωνοι όταν 100 κουκουλοφόροι νεαροί εισέβαλαν και τους έκλεψαν ρολόγια, πορτοφόλια, άρπαζαν ακόμη και τις βέρες από τα δάχτυλα των κυρίων που βρίσκονταν εκεί.

Στόχος επίθεσης έγινε και το εστιατόριο του γνωστού μάγειρα, Jamie Oliver, στο Μπέρμιγχαμ.

Όλα αυτά ενώ ο φόβος πως η είδηση του θανάτου ενός 26χρονου, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι το βράδυ της Δευτέρας κατά της ταραχές στο Κρόιντον, θα φέρει νέα… ανάφλεξη. Την ίδια ώρα, ένας 60χρονος άνδρας που ήρθε αντιμέτωπος με πλιαστικολόγους, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι ένοχοι θα βρουν την τιμωρία που τους αξίζει» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον, εν μέσω σφοδρής κριτικής για τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης και για την καθυστερημένη επιστροφή του από τις καλοκαιρινές του διακοπές. «Αν δε μπορούν να αντέξουν την ποινή, ας μην κάνουν την πράξη» είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνουν τα δικαστήρια ανοιχτά επί 24ωρου βάσης για να εκδικάζουν υποθέσεις σχετικές με τα επεισόδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώτος νεκρός στον πόλεμο του Λονδίνου – Αστυνομία: «Θα χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί» – Ο Κάμερον συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή

Τον ανάγκασαν να γδυθεί στη μέση του δρόμου – Σοκαριστικά στιγμιότυπα από το Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι σε πόλεμο! – 16.000 αστυνομικοί στο δρόμο! – Βρετανός πρωθυπουργός:”Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να αποκαταστήσω την τάξη”

Ματαιώθηκε το Αγγλία – Ολλανδία λόγω των επεισοδίων

Η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία για το Λονδίνο ήρθε από τη… Γερμανία!

Μετά το Λονδίνο επεισόδια σε Λίβερπουλ και Μπέρμινχαμ – “Φλέγεται” η Βρετανία

Το Λονδίνο στις φλόγες – Επιστρέφει άρον άρον και ο Κάμερον!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε