Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χάρβεϊ: Φόβοι για κερδοσκοπία στα καύσιμα!

Χάρβεϊ

Σε συνεχή συναγερμό το Χιούστον μετά την καταστροφική επέλαση της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ! Ξανά στο Τέξας ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανό Αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να επισκεφθεί και πάλι το Τέξας. Την πόλη που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ. Η επίσκεψη του Τραμπ έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο, 02.09.2017.

Η Χάρβεϊ ανεβάζει την τιμή της βενζίνης!

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι προειδοποίησε ότι η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί λόγω της κακοκαιρίας! Ακόμη κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας να είναι σε επιφυλακή για να μην επιτρέψουν την κερδοσκοπία στα πρατήρια.

Οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν λόγω της πλημμύρας” είπε ο Πέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα τεθούν και πάλι σε λειτουργία θα διυλιστήρια που έχουν κλείσει λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Χάρβεϊ Χάρβεϊ

Συναγερμός από τους καπνούς σε εργοστάσιο!

Νωρίτερα, μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε από την έκρηξη σε ένα πλημμυρισμένο, λόγω του Χάρβεϊ, χημικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά του Χιούστον. Το νέφος που προκλήθηκε είναι “εξαιρετικά επικίνδυνο”. Αυτή ήταν η προειδοποίηση του διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema), Μπροκ Λονγκ.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στη βιομηχανική μονάδα της γαλλικής εταιρείας Arkema, στο Κρόσμπι. Το εργοστάσιο πλημμύρισε, κόπηκε το ρεύμα και κατά συνέπεια δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα ψύξης των πολύ εύφλεκτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.

Οι αρχές γνώριζαν εδώ και ημέρες ότι υπήρχε κίνδυνος για αυτό είχαν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα περίπου 3 χιλιομέτρων.

Σε ανακοίνωσή της η Arkema ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και άρχισε να βγαίνει μαύρος καπνός από τις εγκαταστάσεις. Η μονάδα παράγει οργανικό υπεροξείδιο που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πλαστικών και φαρμακευτικών προϊόντων.

“Το οργανικό υπεροξείδιο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο. Κατόπιν συμφωνίας με τις αρχές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την πυρκαγιά να σβήσει από μόνη της”, εξήγησε η Arkema. Παράλληλα κάλεσε τους κατοίκους να μην πλησιάζουν το εργοστάσιο γιατί υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστούν οι εκρήξεις.

Λίγο αργότερα, ο όμιλος ζήτησε επίσης σε όσους μένουν σε κοντινή απόσταση να μην χρησιμοποιούν τις κλιματιστικές μονάδες τους “για να αποφύγουν μια ενδεχόμενη έκθεσή τους στους καπνούς”.

Χάρβεϊ

Ο καπνός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, στο δέρμα ή και στην αναπνευστική οδό, καθώς επίσης και ναυτία ή υπνηλία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις