Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Τον παράτησε η γυναίκα του – Το “έσκασε” στην Ευρώπη

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει στο Χόλιγουντ το σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση δεκάδων ηθοποιών.

Τι και αν ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δήλωνε πριν λίγες ημέρες πως η γυναίκα του στέκεται 100% στο πλευρό. Η 41χρονη Georgina Chapman ανακοίνωσε την απόφασή της να τον εγκαταλείψει μετά 10 χρόνια γάμου και δύο παιδιά.

“Η καρδιά μου γίνεται κομμάτια για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασυγχώρητων ενεργειών. Επέλεξα να εγκαταλείψω τον σύζυγό μου. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι τα παιδιά μου και ζητώ την ιδιωτικότητά μου αυτή τη στιγμή από τα media”, τόνισε η Georgina Chapman.

Οι κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης και βιασμού οδήγησαν τον παραγωγό του Χόλιγουντ να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την Ευρώπη όπου θα υποβληθεί σε θεραπεία αποτοξίνωσης από το σεξ.

Θέλει να αποτινάξει από πάνω του το σκοτεινό παρελθόν, να θεραπευτεί και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο παραγωγός, σύμφωνα με το TMZ, είναι εκπληκτικά ήρεμος για το χάος που έχει προκληθεί και του κόστισε τον γάμο και τη δουλειά του. “Έχει τις στιγμές του που υπάρχουν εκρήξεις, αλλά ως επί το πλείστον είναι αρκετά ήρεμος”.

Η 41χρονη Chapman γνώρισε τον 65χρονο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν το 2003 και τον παντρεύτηκε 4 χρόνια αργότερα. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την 7χρονη India Pearl και τον 4χρονο Dashiell Max Robert. Είναι συνιδρυτής της σειράς Marchesa και πριν την ανακοίνωση του χωρισμού, πηγές ανέφεραν ότι προσπαθούσε να μην αμαυρωθεί το brand λόγω του συζύγου της.

Μετά τον χωρισμό τους ωστόσο θα έχει να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα η Βρετανίδα σχεδιάστρια. Φοβάται πως η σειρά που αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες που πρωταγωνιστούσαν στις ταινίες του συζύγου της θα εξαφανιστεί χωρίς τη βοήθειά του. Αυτό επειδή ως ένας από τους σημαντικότερους άντρες στο Χόλιγουντ είχε πρόσβαση στις A-list ηθοποιούς. “Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν είναι φίλος με όλους. Θα είναι μια δύσκολη στιγμή για εκείνη και τη Marchesa”.

Ο Γουαϊνστάιν παρενόχλησε Τζολί και Πάλτροου – Βίασε την Argento

Οι αποκαλύψεις για τη δράστη του παραγωγού στο Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν έχουν τελειωμό. Είχε παρενοχλήσει Αντζελίνα Τζολί και Γκουίνεθ Πάλτροου.

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν κατηγορείται για τον βιασμό της Ιταλίδας ηθοποιού Asia Argento, της Lucia Evans και μιας ακόμα γυναίκας. Είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά την Αντζελίνα Τζολί, τη Γκουίνεθ Πάλτροου, τη Rosanna Arquette και τη Mira Sorvino μεταξύ δεκάδων άλλων γυναικών. Μετά τις αποκαλύψεις τον εγκατέλειψε η γυναίκα του Georgina Chapman, ενώ ο ίδιος έφυγε με ιδιωτικό αεροπλάνο για Ευρώπη προκειμένου να υποβληθεί σε αποτοξίνωση από το σεξ.

Ο μεγιστάνας Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν φέρεται να έχει παρενοχλήσει πάνω από 20 γυναίκες. Τα στόματα πλέον έχουν αρχίσει να ανοίγουν στο Χόλιγουντ. Με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή, η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου αποκάλυψαν ότι είχαν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Asia Argento δήλωσε στο New Yorker ότι ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν τη βίασε το 1997 σε πάρτι που διοργάνωσε η Miramax στο Hotel Du Cap-Eden-Roc. Την οδήγησε σε ένα άδειο δωμάτιο και ζήτησε να του κάνει μασάζ. Δέχτηκε διστακτικά και με τη βία σήκωσε τη φούστα της και άρχισε να της κάνει στοματικό έρωτα παρά τις εκκλήσεις της να σταματήσει. Για βιασμό τον κατηγορούν και η Lucia Evans και μια ακόμα γυναίκα που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

“Δεν συνεργάστηκα ποτέ ξανά με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν”

Η Αντζελίνα Τζολί προωθούσε την ταινία της “Playing By Heart” το 1998 όταν ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν τις έκανε ανήθικες προτάσεις στα 23 της χρόνια. “Είχα κακή εμπειρία με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν στα νιάτα μου. Ως αποτέλεσμα επέλεξα να μην ξαναδουλέψω μαζί του και να προειδοποιώ άλλους όταν επρόκειτο να συνεργαστούν μαζί του”, δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί στους New York Times. “Αυτή η συμπεριφορά στις γυναίκες σε οποιονδήποτε τομέα και οποιαδήποτε χώρα είναι απαράδεκτη.

Ο Μπραντ Πιτ ζήτησε τον λόγο από τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Η Γκουίνεθ Πάλτροου υποστήριξε ότι ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την καριέρα της, την παρενόχλησε σεξουαλικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Beverly Hills. Ήταν 22 ετών. Παραλίγο, όπως ανέφερε, να χάσει τον μεγάλο της ρόλο. Η Rosanna Arquette και η Mira Sorvino υποστηρίζουν επίσης ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Όταν αρνήθηκαν να υποκύψουν είδαν τις καριέρες τους να καταρρέουν.

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

“Ήμουν παιδί, είχα υπογράψει, ήμουν τρομοκρατημένη”, δήλωσε η Γκουίνεθ Πάλτροου που την είχε τότε καλέσει ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα ύποπτο γιατί η πρόσκληση ήταν μέσω φαξ από το Creative Artists Agency. Μόλις έφτασε στο ξενοδοχείο άρχισε να της κάνει μασάζ και της ζήτησε να τον συνοδεύσει στο υπνοδωμάτιο. Απέρριψε την πρότασή του και έφυγε συντετριμμένη. “Νόμιζα ότι ήσουν ο θείος μου Χάρβεϊ”, θυμάται να σκέφτεται.

Όταν είπε τι είχε συμβεί στον τότε σύντροφό της Μπραντ Πιτ, εκείνος αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει και να του ζητήσει τον λόγο. Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν επικοινώνησε μετά με την Γκουίνεθ Πάλτροου και της είπε να μην ξαναπεί σε κανέναν για το τι είχε συμβεί ανάμεσά τους. “Μου φώναζε για πολύ καιρό. Ήταν άγριο”. Λίγα χρόνια αργότερα κέρδισε Όσκαρ, αλλά δεν βρήκε ποτέ τη δύναμη να μοιραστεί την ιστορία της. “Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που οι γυναίκες πρέπει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι αυτό έχει τελειώσει. Αυτός ο τρόπος να φέρονται στις γυναίκες τελειώνει τώρα”.

Πηγή: Dailymail

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις