Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χάρβεϊ: Χείρα βοηθείας από την Βενεζουέλα

Χάρβεϊ

Η κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο προσφέρει χρήματα στα θύματα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ που έπληξε το Χιούστον. Πώς θα γίνει η διανομή.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ στις ΗΠΑ. Αυτό, παρά την οικονομική κρίση η οποία συνεχίζει να πλήττει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Μια κρίση που προκαλεί ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

Χάρβεϊ… ενώνει

Η Citgo, η θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA στις ΗΠΑ, θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές στο Χιούστον για τη διανομή των χρημάτων αυτών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο παρελθόν προσέφερε πετρέλαιο θέρμανσης σε φτωχούς Αμερικανούς, ενώ είχε στείλει βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον πήραν νέα τροπή προς το χειρότερο φέτος. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε διάφορες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Μια κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε ακόμη και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα. Παρόλα αυτά, στελέχη της κυβέρνησής του κατόπιν υποβάθμισαν την ιδέα αυτή…

Απειλεί και την Λουιζιάνα!

Αφού προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε μεγάλα τμήματα της Πολιτείας του Τέξας, η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ άρχισε να πλήττει σήμερα τη Λουιζιάνα! Εκεί, οι σφοδρές βροχοπτώσεις απειλούν επίσης να προκαλέσουν χάος.

Η καταιγίδα, που συνεχίζει να κινείται αργά, έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους. Ακόμη ανάγκασε άλλους 30.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε προσωρινά καταλύματα. Όλα αυτά αφότου άρχισε να πλήττει την πόλη Κόρπους Κρίστι του Τέξας την Παρασκευή, όταν ακόμη ήταν ο ισχυρότερος κυκλώνας που έπληττε την Πολιτεία τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια. Νωρίτερα σήμερα βροχοπτώσεις καταγράφονταν σε τμήμα των ακτών από το Πορτ Άρθουρ του Τέξας ως το Λέικ Τσαρλς στη Λουιζιάνα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις