Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Χαστούκι” στον Τραμπ: Αντιναύαρχος αρνήθηκε η θέση του συμβούλου ασφαλείας

“Χαστούκι” στον Τραμπ: Αντιναύαρχος αρνήθηκε η θέση του συμβούλου ασφαλείας

Γύρισε την πλάτη στον Ντόναλντ Τραμπ και αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στη θέση του παραιτηθέντα Μάικλ Φλιν. Ο λόγος για τον αντιναύαρχο ε.α. Ρόμπερτ Χάρβαρντ.

Μετά την παραίτηση του Φλιν, ο Αμερικανός πρόεδρος στράφηκε σε έναν από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς στρατιωτικούς αλλά έφαγε… πόρτα. Και αρνήθηκε γιατί ο Λευκός Οίκος δεν δέχτηκε να του επιτρέψει να φέρει μαζί του, τους συνεργάτες του.

Δύο πηγές με γνώση της απόφασης του Χάρβαρντ είπαν ότι ο στρατηγός εν αποστρατεία απέρριψε την πρόσκληση εν μέρει γιατί ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα. Αυτό βρήκε αντίθετο τον Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει στην αναπληρώτρια σύμβουλο του Φλιν, Κ. Τ. Μακφάρλαντ, ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση της.

Σύμφωνα, πάντως, με ανώτατο αξιωματούχο στον Λευκό Οίκο, ο Χάρβαρντ αναφέρθηκε σε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους ως αιτίες απόρριψης της πρόσκλησης. Ο Χάρβαρντ εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Lockheed Martin.

Η πρόσκληση στον Χάρβαρντ να γίνει σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου έγινε μετά την αποπομπή του Μάικλ Φλιν από τον Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος είχε εξαπατήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για το περιεχόμενο συζητήσεών του με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ.

“Το θέμα είναι, δεν είπε στον αντιπρόεδρό μας το σωστό, και μετά είπε ότι δεν θυμάται. Όπως και να έχει, δεν ήταν με ευχαρίστησε αυτό”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την αποπομπή του Φλιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε