Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χειροκροτήματα για το ζεύγος… Ομπάμα

REUTERS
Το ζεύγος Ομπάμα επευφημήθηκε σε κοινή του προεκλογική εμφάνιση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 2ας Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
 

Σε ένα καλοστημένο σόου, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ επευφημήθηκαν χθες βράδυ στην πρώτη κοινή προεκλογική παρουσία τους σε δύο χρόνια, με τον αμερικανό πρόεδρο να έχει αποδυθεί σε μία αγωνιώδη μάχη να κινητοποιήσει και να εμψυχώσει τη βάση των Δημοκρατικών δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές που προμηνύονται καταστροφικές για το κόμμα του.
 
Ενώπιον 35.000 οπαδών του στο πανεπιστημιακό κάμπους του Οχάιο στο Κολούμπους, ο Ομπάμα εκφώνησε έναν παθιασμένο και αισιόδοξο λόγο, σε πείσμα των σφυγμομετρήσεων που χαμογελούν περισσότερο προς τους αντιπάλους του Ρεπουμπλικανούς με τις εκλογές της 2ης Νοεμβρίου επί θύραις.
 
«Σε πάνω κάτω δύο εβδομάδες μπορείτε να αποφασίσετε προς ποια κατεύθυνση θα πάνε το κράτος και η χώρα. Όπως το πράξατε το 2008 μπορείτε να αψηφήσετε τις παραδεδομένες ιδέες», τόνισε ο Ομπάμα, ενεργοποιώντας για άλλη μία φορά το επιτυχημένο σύνθημα «Ναι, μπορούμε» (“yes we can”) που χαρακτήρισε την νικηφόρα προεδρική προεκλογική του εκστρατεία.
 
Ο Ομπάμα, που πρόκειται να επισκεφθεί τουλάχιστον εννέα Πολιτείες σε 15 ημέρες έως τις 2 Νοεμβρίου για να υποστηρίξει τους δημοκρατικούς υποψηφίους, ή για να συγκεντρώσει χρήματα, εμφανίσθηκε στο βήμα μετά τη σύζυγό του Μισέλ, η οποία και αυτή περιοδεύει στις ΗΠΑ για να πείσει τους ψηφοφόρους να εμπιστευθούν και να υποστηρίξουν ξανά την πολιτική του συζύγου της.
 
Οι Δημοκρατικοί διατηρούν προς ώρας την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, με τους Ρεπουμπλικανούς να απειλούν ωστόσο την παντοδυναμία τούτη, κεφαλαιοποιώντας την οργή των Αμερικανών εν μέσω μίας σε ιστορικά υψηλά κινούμενης ανεργίας.
 
Σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί κατορθώσουν-σύμφωνα με τα προγνωστικά-να αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής, αναμένεται ότι θα παραλύσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ομπάμα. Μολαταύτα, με βάση τις σφυγμομετρήσεις η πρωτοκαθεδρία των Δημοκρατικών δεν αναμένεται να απειληθεί στη Γερουσία, το ένα τρίτο της οποίας θα ανανεωθεί στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε