Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χειροπέδες και σε άλλο δημοσιογράφο για τις υποκλοπές

Χειροπέδες και σε άλλο δημοσιογράφο για τις υποκλοπές

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν δημοσιογράφο που εργαζόταν για την εφημερίδα Sun του Ρούπερτ Μέρντοκ, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τις υποκλοπές που φέρονται να διέπραξαν ρεπόρτερ της εφημερίδας.

Ο 37χρονος δημοσιογράφος –το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε– συνελήφθη στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα. Η News International, η θυγατρική του ομίλου News Corp του Μέρντοκ, επιβεβαίωσε ότι εργαζόταν στην Sun.

Συνελήφθη επίσης και ένας 29χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο Σάσεξ, στη νότια Αγγλία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν πληροφοριών που συνέλεξε η Επιτροπή Διαχειριστικών Κανόνων του ομίλου News Corp, η οποία συστάθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Συνολικά μέχρι σήμερα οι ντετέκτιβ που έχουν αναλάβει να χειριστούν την “Επιχείρηση Ελβίντεν” έχουν συλλάβει 43 ύποπτους οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες αξιωματούχων και αστυνομικών από δημοσιογράφους με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών. Η επιχείρηση αυτή γίνεται παράλληλα με την αποκαλούμενη “Επιχείρηση Γουίτινγκ” που αφορά τις υποκλοπές από δημοσιογράφους, ενώ μια τρίτη, ξεχωριστή έρευνα γίνεται για παράνομες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, όπως για παράδειγμα την κλοπή δεδομένων από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Και για τις τρεις αυτές υποθέσεις έχουν συλληφθεί περίπου 70 άτομα.

Ο Άντι Κόλσον, ο πρώην επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και η Ρεμπέκα Μπρουκς, διευθύντρια της News International, διώκονται από τον περασμένο μήνα για τηλεφωνική υποκλοπή. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.

Διαβάστε

Συνελήφθη δημοσιογράφος της SUN για τις υποκλοπές

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε