Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χέλμουτ Κολ: “Επικίνδυνη η πολιτική της Μέρκελ”

 Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ ασκεί κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με προδημοσίευση του περιοδικού ‘Spiegel’ που κυκλοφορεί αύριο, ο Χέλμουτ Κολ είναι άκρως ανήσυχος για την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ. Το περιοδικό επικαλείται ‘συνοδοιπόρο’ του πρώην καγκελάριου που τον επισκέφτηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τον οποίο ο Χέλμουτ Κολ θεωρεί “πολύ επικίνδυνη” τη διαχείριση εκ μέρους της καγκελαρίου Μέρκελ. “Αυτή μου καταστρέφει τη δική μου Ευρώπη”, φέρεται να δηλώνει ο κ. Κολ στον έμπιστό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘Spiegel’.

Το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται και σε άλλα επιφανή στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης της κ. Μέρκελ, το οποία προειδοποιούν για τον κίνδυνο να απωλέσει το κόμμα τη φιλοευρωπαϊκή του κληρονομιά. “Η Ευρώπη είναι ένα πολιτικό εγχείρημα. Είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήσουμε στους οίκους αξιολόγησης”, λέει ο αντιπρόεδρος του CDU Φόλκερ Μπουφιέρ.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δηλώσεις οικονομικών στελεχών του κόμματος. “Το τελευταίο που χρειάζεται μία εξαγωγική χώρα όπως η Γερμανία είναι ευρωσκεπτικιστές πολίτες”, λέει ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του CDU Κουρτ Λάουκ καλώντας την κυβέρνηση της κ. Μέρκελ “να βγει τώρα στην αντεπίθεση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε