Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Χίλαρυ Κλίντον: “Μετρημένες οι μέρες του Καντάφι”

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι οι ημέρες του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι είναι “μετρημένες” μετά τις προόδους που έχουν σημειώσει στο έδαφος οι εξεγερμένοι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου από την Ουάσινγκτον με τον ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ, η Κλίντον δήλωσε ότι ο Καντάφι δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας να αποσύρει τα στρατεύματά του και να εγκαταλείψει την εξουσία.

“Παρόλο που ούτε εμείς ούτε η Ρωσία μπορούμε να προβλέψουμε την ημέρα ή την ώρα που ο Καντάφι θα εγκαταλείψει την εξουσία, συμφωνούμε ότι οι ημέρες του είναι μετρημένες”, δήλωσε η Κλίντον.

Η αμερικανίδα υπουργός δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τη Μόσχα στο θέμα της Λιβύης.

Η Ρωσία, η οποία απείχε το Μάρτιο από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την υιοθέτηση απόφασης για την κρίση στη Λιβύη, διατηρεί μία αρνητική στάση απέναντι στην στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη χώρα, ενώ αρνήθηκε να συμμετάσχει και στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη την Παρασκευή.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους διεθνείς μας εταίρους, κυρίως με τη Ρωσία, για να αυξήσουμε την πίεση (στον Καντάφι) και το καθεστώς του”, υπογράμμισε η Κλίντον.

Εξέφρασε άλλωστε την ελπίδα μία κατάπαυση του πυρός να επιτρέψει “στο λιβυκό λαό να οικοδομήσει το μέλλον του”.

Σήμερα οι λίβυοι εξεγερμένοι απώθησαν στη διάρκεια σφοδρών μαχών τις κυβερνητικές δυνάμεις στη δυτική Λιβύη, εκδιώχνοντας τα στρατεύματα του Καντάφι ως την είσοδο της πόλης κλειδί αλ Ασαμπα, 80 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε