Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Το UDD,που έχει δώσει διορία στον πρωθυπουργό να διαλύσει την βουλή μέχρι τις 12 Απριλίου,υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει περισσότερες διαδηλώσεις.

Περίπου 60.000 άτομα βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Μπανγκόκ ζητώντας την διενέργεια πρόωρων εκλογών και την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπχισίτ Βετζατζίβα ο οποίος έχει υποσχεθεί να διαλύσει την βουλή μέσα σε εννέα μήνες.

“Δεν δεχόμεθα να παραμείνει στην εξουσία ο Αμπχισίτ για εννέα ακόμη μήνες”,δήλωσε στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Πατσαπρασόνγκ όπου βρίσκονται πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα .”Η διάλυση της βουλής είναι θέμα πολιτικό στη κρίση,αφού είναι μία λύση χωρίς βία η οποία ούτε ευνοεί ούτε βλάπτει κανένα”,ανέφερε άλλο στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Στις 14 Μαρτίου είχαν λάβει μέρος σε άλλη διαδήλωση περί τα 100.000 άτομα,ενώ σήμερα ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το βράδυ.”Θα κάνουμε πορεία κρατώντας τα χέρια και φωνάζοντας στον Αμπχισίτ να διαλύσει την βουλή και προκηρύξει νέες εκλογές”,δήλωσε ο ηγέτης του Ενωμένου Μετώπου για Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας(UDD)o Nαταβούτ Σαϊκούα πριν αρχίσει η πορεία και ένα “κόκκινο καραβάνι”από χιλιάδες αυτοκίνητα αρχίσει να κινείται στο κέντρο της πόλης.Ωστόσο οι ηγέτες του UDD ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο.

Το UDD,που έχει δώσει διορία στον πρωθυπουργό να διαλύσει την βουλή μέχρι τις 12 Απριλίου,υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει περισσότερες διαδηλώσεις αύριο στην Μπανγκόκ.”Αύριο θα είναι η αποφασιστική νίκη”,τόνισε ένα άλλο ηγετικό στέλεχος του UDD.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε