Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χιλιάδες Λονδρέζοι στους δρόμους κατά της λιτότητας

Χιλιάδες Λονδρέζοι στους δρόμους κατά της λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση, ενώ διαδηλώσεις αναμένονται και στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πυροσβέστες, νοσοκόμες, εκπαιδευτικοί μαζί με πολλούς άνεργους και συνοδευόμενοι από βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν βγει στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με σφυρίχτρες και κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και πανό που γράφουν «Όχι στις περικοπές».
Περισσότερα από 250 λεωφορεία ναυλώθηκαν για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στο Λονδίνο.
Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου TUC Μπράντον Μπάρμπερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινητοποιήσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο στέλνουν «ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει».
Τα συνδικάτα, που ανέμεναν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», δεν έχουν δώσει ακόμη εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, ενώ ούτε η αστυνομία έχει κάνει σχετική ανακοίνωση.
Αργότερα σήμερα, αναμένεται να μιλήσει στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Χάιντ Παρκ ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, ενώ πολλοί επικεφαλής εργατικών συνδικάτων αναμένεται να κάνουν έκκληση για την κήρυξη γενικής απεργίας το συντομότερο δυνατό.
Δύο ακόμη διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο Μπέλφαστ και τη Γλασκόβη
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε