Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χιλιάδες πολιορκούν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη

Χιλιάδες πολιορκούν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη

– H στιγμή της εισβολής στην πρεσβεία
– Οι φρουροί απάντησαν με πυροβολισμούς και χημικά
– Φυγαδεύτηκαν οι υπάλληλοι της πρεσβείας
– Δείτε την ταινία που προκάλεσε την οργή των φανατικών και οδήγησε στον θάνατο του αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου σε πολλές χώρες που είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Περίπου 5.000  διαδηλωτές που εξέφραζαν την οργή τους για την “βλάσφημη” ταινία αμερικανοισραηλινού εισέβαλλαν στην πρεσβέια των ΗΠΑ στην Σανάα της Υεμένης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών και άμεσα ξεκίνησε η φυγάδευση του προσωπικού της πρεσβείας.

  Το πλήθος έσπασε τζάμια της ισχυρά φυλασσόμενης πρεσβείας πριν μπει τους χώρους του συγκροτήματος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

Όμως, 5000 άνθρωποι πολιορκούν το συγκρότημα και απειλούν ανα πάσα στιγμή να εισβάλλουν και πάλι. Οι φρουροί απαντούν με χημικά και πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό.

Διαδηλώσεις γίνονται και στην Τύνιδα, το Χαρτούμ, την Καζαμπλάνκα και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα.

Η ταινία και ο θάνατος του πρέσβη

Η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» ήταν η αφορμή (ή η αιτία, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.

Μια ταινία, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη «ανέβει» στο διαδίκτυο, που εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και εν μέρη χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 Εβραίους δωρητές. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί έγινε ό,τι έγινε σε Λιβύη και Αίγυπτο.

Μόνο που δεν έφταιγε ο άτυχος Κρίστοφερ Στίβενς και οι άλλοι τρεις Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι, που έχασαν τη ζωή τους όταν εξαγριωμένοι Ισλαμιστές εφοδιασμένοι με όπλα επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, το βράδυ της Τρίτης. Διαδηλώσεις έγιναν και έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο.

Οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εικάζουν ότι η επίθεση στη Βεγγάζη δεν αποκλείεται να είχε προσχεδιαστεί αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι μέλη μιας ομάδας ανταρτών με την ονομασία Άνσαρ αλ Σαρία – που σημαίνει Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου- ήταν μεταξύ των ενόπλων.

Υπό το φόβο του τι πρόκειται να επακολουθήσει, το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.

Επίσης, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές. “Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε δημοσίως ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να εντοπιστούν οι εγκληματίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ κάλεσε την αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπου επίσης υπάρχει κλίμα κατά των ΗΠΑ, να προστατεύσει την εκεί αμερικανική πρεσβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ταινία που έχει ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους

Αυτή είναι η ταινία που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού…

Νεκρός ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη!

 

Ομπάμα: Η επίθεση δε θα σπάσει τους δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και νέας λιβυκής κυβέρνησης – Κρύβεται ο σκηνοθέτης της ταινίας που εξόργισε τους μουσουλμάνους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε