Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χιλιάδες Πορτογάλοι στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας

Χιλιάδες Πορτογάλοι στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας

Τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έβγαλαν και πάλι στους δρόμους χιλιάδες Πορτογάλους σήμερα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Λισαβόνας, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές και ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κοέλιου.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη συνδικαλιστική οργάνωση CGTP και ήταν η τρίτη που γίνεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

“Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει πλήρως τη φερεγγυότητά της, δεν μπορεί να συνεχίσει”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CGTP Αρμένιο Κάρλος.

Μετά τις προηγούμενες διαδηλώσεις ο Κοέλιου απέσυρε κάποια από τα μέτρα που είχαν προκαλέσει την οργή των Πορτογάλων και πρότεινε άλλα στη θέση τους.

Η Πορτογαλία γενικά επαινείται επειδή έθεσε υπό έλεγχο τα οικονομικά της αφότου ζήτησε και έλαβε βοήθεια ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2011. Όμως τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί για το 2012 επειδή τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα λόγω της ύφεσης. Τα στοιχεία που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το έλλειμμα θα φτάσει φέτος το 6,8% του ΑΕΠ, δηλαδή θα είναι κατά 1,8% υψηλότερο από το επίπεδο που είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο 6,8% το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε