Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χιονοθύελλες και δριμύ ψύχος στις ΗΠΑ

Χιονοθύελλες και δριμύ ψύχος στις ΗΠΑ
Νέο κύµα σφοδρής κακοκαιρίας, µε χιονοθύελλες και θερµοκρασίες υπό το µηδέν, πλήττει τις ΗΠΑ. Ισχυροί άνεµοι πνέουν σε περίπου 30 πολιτείες, από το Νέο Μεξικό έως το Μέιν, επηρεάζοντας σχεδόν το ένα τρίτο του αµερικανικού πληθυσµού.

Στο Σικάγο, την τρίτη µεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, από χθες το βράδυ χιονίζει. Πρόκειται για την ισχυρότερη χιονόπτωση από το 1967, αλλά και στην Οκλαχόµα, το Κάνσας και την Ινδιανάπολη το ύψος του χιονιού έφθασε τους 30 πόντους.
 
Περισσότερες από 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και πολλά αεροδρόµια παρέµειναν κλειστά χθες λόγω της κακοκαιρίας, σύµφωνα µε την ιστοσελίδα FlightAware που παρακολουθεί τις ακυρώσεις στις αεροµεταφορές. Σε πολλές πολιτείες λειτουργούν κέντρα υποδοχής για όσους πολίτες έχουν µείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύµα – τουλάχιστον 350.000 σπίτια. Σύµφωνα µε τη µετεωρολογική υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόµενες ηµέρες.
 

 
Οι θερµοκρασίες θα πέσουν και αναµένεται να κυµανθούν από -34 ως -45 βαθµούς στο Κολοράντο, το Ουαϊόµινγκ, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, το Κάνσας, το Αϊνταχο και ορισµένα τµήµατα του Τέξας. Οι Πολιτείες Ιλινόι, Ιντιάνα, Μισούρι και Οκλαχόµα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε