Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χωμένος στα σκάνδαλα ως τον λαιμό ο υπουργός Εργασίας

 Το σκάνδαλο Μπετανκούρ είναι ως φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου για τον γάλλο υπουργό Εργασίας Ερίκ Βερτ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα  πούλησε σε χαμηλή τιμή σε γνωστούς του ένα κρατικό ιππόδρομο όταν ήταν υπουργός Προϋπολογισμού.

    Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το υπουργείο Προϋπολογισμού αμφισβήτησε την πληροφορία αυτή διαβεβαιώνοντας ότι η παραχώρηση “πραγματοποιήθηκε με εντελώς νόμιμο τρόπο και προς το συμφέρον του κράτους”.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Canard enchaine”, ο Βερτ, ακριβώς πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Πολιτισμού, το Μάρτιο του 2010, για να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, “ξεπούλησε ένα τμήμα του δάσους της Κομπιέν (βόρεια του Παρισιού), με τον ιππόδρομο και το γκολφ του, σε μια φιλική ένωση”, που ως τότε μίσθωνε τους χώρους αυτούς, έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τιμή σαφώς κατώτερη απ’ αυτή της αγοράς, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    “Η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα διαγωνισμό”, προσθέτει η σατιρική εφημερίδα, η οποία διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος της εν λόγω ένωσης, της Societe des Courses de Compiegne, είναι ένας “οικείος” του Ερίκ Βερτ, ο οποίος εκλέγεται στην περιοχή.

    Ο υπουργός είναι επίσης δήμαρχος του Σαντιγί, μιας πόλης κοντά στην Κομπιέν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε