Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χωριό στο Πακιστάν θάφτηκε από λάσπες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών μέσα στα συντρίμμια των σπιτιών.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα σε ορεινή περιοχή του βόρειου Πακιστάν.  Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Αταμπάντ της Χούνζα, μιας γραφικής κοιλάδας στην περιοχή Γκιλιγκίτ-Μπαλτιστάν, που απέχει 720 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Geo TV, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 10 πτώματα. Από την κατολίσθηση καταστράφηκαν 26 σπίτια ενώ υπάρχουν και τραυματίες, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε.

Λάσπες, πέτρα και συντρίμμια από τα σπίτια έπεσαν στον ποταμό Χούνζα και μπλόκαραν τη ροή του με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια λίμνη. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι η περιοχή μπορεί να πλημμυρίσει. Για το λόγο αυτό έχουν καλέσει όσους κατοικούν σε περιοχές κοντά στον ποταμό να μετακινηθούν αμέσως σε ασφαλέστερα μέρη.

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, Ουσμάν Γιουνίς, είπε ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα κτήρια που κατέρρευσαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε