Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χωρίς δουλεία θα μείνουν 17.000 υπάλληλοι της εταιρείας NSN παγκοσμίως

Χωρίς δουλεία θα μείνουν 17.000 υπάλληλοι της εταιρείας NSN παγκοσμίως

Η εταιρεία Nokia Siemens Networks (NSN), η οποία ανήκει στην φινλανδική Nokia και τη γερμανική Siemens, ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει την περικοπή 17.000 θέσεων εργασίας ως το τέλος του 2013.

Η NSN, η οποία απασχολούσε φέτος ως την 1η Νοεμβρίου περίπου 74.000 ανθρώπους, “σκοπεύει να περιορίσει το παγκόσμιο δυναμικό της κατά περίπου 17.000 ως το τέλος του 2013”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο στόχος της είναι η εξοικονόμηση ετησίως 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε σχέση με το 2011.

Η εξοικονόμηση χρημάτων θα γίνει σε επίπεδο επιχειρησιακών εξόδων και δαπανών παραγωγής, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

“Τα μέτρα αυτά είναι λυπηρά, αλλά απαραίτητα και ο στόχος μας είναι να τα θέσουμε σε εφαρμογή με δίκαιο και υπεύθυνο τρόπο, προσφέροντας κάθε δυνατή υποστήριξη στους εργαζομένους”, αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Ρατζίβ Σούρι στην ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η μετοχή της Nokia ανέβηκε κατά 2,5% στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι σε μια αγορά που υποχωρούσε κατά 1% γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Στις 13 Ιουλίου, η γερμανοφινλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών είχε ανακοινώσει ότι προβλέπει τη λήψη “νέων μέτρων για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης ως μιας ανεξάρτητης οντότητας”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε σε μια αναδιάρθρωση.

Η Nokia και η Siemens εξέταζαν κάποια στιγμή την πιθανότητα να πουλήσουν μέρη της NSN, σχέδιο το οποίο εγκατέλειψαν ωστόσο τον Ιούλιο.

Η NSN, η οποία ιδρύθηκε το 2007 με τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της Nokia και της Siemens, έχει ήδη υλοποιήσει πολλά κοινωνικά σχέδια και έχει επίσης υποστεί αρκετές φορές απώλειες κατά τη διάρκεια της σύντομης ιστορίας της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε