Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χωρίς τέλος η “πυρηνική” διαμάχη

Η κατασκευή από τους Ρώσους του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Μπουσέρ του Ιράν ΦΩΤΟ REUTERS
Η κατασκευή από τους Ρώσους του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Μπουσέρ του Ιράν ΦΩΤΟ REUTERS

Η Γερμανία απειλεί με κυρώσεις την Τεχεράνη, που φαίνεται ότι έχει στο πλευρό της Ρωσία και Συρία.

Την Πέμπτη η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι το Ιράν βάζει σε δοκιμασία την υπομονή της διεθνούς κοινότητας και πρέπει να εξεταστούν επιπλέον κυρώσεις σε βάρος του αν δεν συνεργαστεί με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα. 

Και ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι τελειώνει ο χρόνος για να αποφύγει τις κυρώσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ισραήλ. Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τζίπι Λίβνι ζήτησε την επιβολή αποτελεσματικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν. “Μαζί με τον πρόεδρο Σαρκοζί έχουμε πει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να επιτρέψει ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα” είπε η Τζίπι Λίβνι μετά από τη συνάντηση με τον Γάλλο προέδρο.

Αντίθετα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να απαντήση σε ερώτηση αν θα υποστήριζε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης και σημείωσε ότι “δεν έχουμε πληροφορίες ότι το Ιράν εργάζεται για τη δημιουργία πυρηνικού όπλου”. 

Και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ του δικαιώματος της Τεχεράνης να έχει πυρηνική τεχνολογία και να εμπλουτίζει ουράνιο.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ έχει πει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας θα συνεχιστεί και θα κατασκευαστούν 10 νέες μονάδες εμπλουστιμού ουρανίου,

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε