Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χριστόφιας: “Οι όροι της τρόικα δύσκολα θα γίνουν αποδεκτοί”

Χριστόφιας: “Οι όροι της τρόικα δύσκολα θα γίνουν αποδεκτοί”

Η τρόικα θέτει όρους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, επανέλαβε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε διάστημα λίγων μόνο ημερών ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε απόψε ότι τρόικα «θέτει πολιτικούς όρους που δύσκολα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε επίσης ότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση ο παράγοντας χρόνος είναι σημαντικός, αλλά πρέπει να απαντηθεί από όλους το ερώτημα αν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Σε ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, ο κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι «το εσωτερικό μέτωπο πρέπει να πάψει να στέλνει μηνύματα στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης επιθυμούν τη σύναψη συμφωνίας με την τρόικα, αλλά ο ίδιος την εμποδίζει».

Επίσης, σημείωσε ότι η τρόικα συνεχίζει την μελέτη και έρευνα διαφόρων στοιχείων, και την ίδια στιγμή όλοι αναμένουμε να ξεκαθαρίσει μια βασική συνιστώσα των συζητήσεων, που είναι οι πραγματικές ανάγκες των τραπεζών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαπραγμάτευσης, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Λευκωσία.

Ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας δανειοδότησης το συντομότερο.

Εξάλλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να είναι καλυμμένη αναφορικά με τα χρήματα που απαιτούνται για πληρωμές του Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε