Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χρυσό deal! Aμερικανοί πωλούν αεροσκάφη στους Άραβες για 29,4 δισ δολάρια

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι η διακυβερνητική συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή 84 νέων αεροσκαφών και αναβαθμίσεις σε 70 υφιστάμενα αεροσκάφη.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα μια συμφωνία ύψους 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών κατασκευασμένων από την εταιρεία Boeing στην πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα υποστηρίξει πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και θα δώσει στην αμερικανική οικονομία μια ετήσια ώθηση 3,5 δισ. δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι η διακυβερνητική συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή 84 νέων αεροσκαφών και αναβαθμίσεις σε 70 υφιστάμενα αεροσκάφη καθώς και πυρομαχικά, ανταλλακτικά, εκπαίδευση, συντήρηση και υλικοτεχνική υποστήριξη.

“Η συμφωνία αυτή ενισχύει την ισχυρή και διαρκή σχέση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία και καταδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ για μια ισχυρή αμυντική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας ως βασική συνιστώσα για την περιφερειακή ασφάλεια”, τονίζει ο Έρνεστ σε ανακοίνωσή του από τη Χαβάη, όπου ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε