Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υεμένη: 13 νεκροί στρατιώτες

Υεμένη: 13 νεκροί στρατιώτες

Τουλάχιστον 13 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στα νότια της Υεμένης, εν μέσω επιχειρήσεων του στρατού.

Ενας βομβιστής-καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο όχημα πυροδότησε τα εκρηκτικά σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού στη νότια Υεμένη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 στρατιωτικοί να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν σήμερα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι της περιοχής.

Η επίθεση στην πόλη Ράντα εκτιμάται ότι έγινε σε αντίποινα από την αλ Κάιντα αφού ο στρατός της Υεμένης βομβάρδισε με πυροβολικό θέσεις ανταρτών στη νότια επαρχία αλ Μπάιντα νωρίτερα εντός της ημέρας, είπε ο ένας από τους αξιωματούχους, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων τριών δυτικών που κρατούνται όμηροι.

Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στις φυλές, η επίθεση είχε στόχο «ένα σημείο ελέγχου που επάνδρωναν στρατιώτες μιας μονάδας της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς», μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων.

Ένα ζευγάρι Φινλανδών και ένας Αυστριακός, που σπούδαζαν αραβική φιλολογία στην Υεμένη, απήχθησαν τον Δεκέμβριο από μέλη φυλών στη Σαναά και αργότερα φέρονται να πωλήθηκαν σε μέλη της αλ Κάιντα σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, δυνάμεις του στρατού εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή αλ Μανασέχ, προπύργιο της αλ Κάιντα στην επαρχία αλ Μπάιντα, νωρίς σήμερα μετά την απόρριψη του αιτήματος των εξτρεμιστών να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Κάτοικοι είπαν ότι είδαν δεκάδες άρματα μάχης και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) να κινούνται προς την περιοχή. Μερικές ώρες αργότερα, άρχισε ο βομβαρδισμός.

Σε μια άλλη επίθεση, ένοπλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν τρεις στρατιώτες κοντά στη Ράντα.

Δεν είναι γνωστό αν και πόσες απώλειες είχαν οι ισλαμιστές.

Η Ουάσινγκτον και άλλες δυτικές κυβερνήσεις θεωρούν τη λεγόμενη αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), που εδρεύει στην Υεμένη, την πιο επικίνδυνη πτέρυγα της οργάνωσης.

Διαβάστε
Φυλή της Υεμένης πούλησε 3 δυτικούς στην Αλ Κάϊντα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε