Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Υεμένη: 9 νεκροί σε επιδρομή

Υεμένη: 9 νεκροί σε επιδρομή

Εννιά αντάρτες που φέρονταν ότι σχετίζονταν με την αλ Κάιντα νεκροί σε επιδρομή· δύο νεκροί σε έκρηξη σε στρατόπεδο κοντά στην πρωτεύουσα.

Εννιά αντάρτες που φέρονται να συνδέονταν με την αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στη νότια Υεμένη από μια αμερικανική επιδρομή, δυνάμεις του στρατού και μαχητές φυλών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας μέσω του ιστοτόπου του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας ο Ναντίρ αλ Σαντάντι, που φέρεται να ήταν ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα στην Υεμένη και «κατεζητείτο» από τις αρχές ήταν ανάμεσα στους νεκρούς από την επίθεση στην Ρουμάιλα, βορειοδυτικά της Τζάαρ, μιας πόλης στην επαρχία Αμπιάν.

Μέσα ενημέρωσης και ένας αξιωματούχος είπαν ότι και οι εννιά φερόμενοι ως αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από επίθεση μη επανδρωμένου, τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους, προφανώς των ΗΠΑ.

Δυνάμεις του στρατού της Υεμένης και οι λεγόμενες επιτροπές λαϊκής αντίστασης, με την υποστήριξη μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αμερικάνικων αεροσκαφών, καταδιώκουν από τον Απρίλιο μαχητές που λένε ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα σε ορεινές περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι αντάρτες έχουν αντεπιτεθεί με μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, η πιο αιματηρή εκ των οποίων είχε στοιχίσει τη ζωή σε 90 στρατιώτες στην πρωτεύουσα, Σαναά, τον Μάιο.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο υεμενίτης πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι είχε χαρακτηρίσει σημαντική την αμερικανική αεροπορική υποστήριξη και τη «χρήση των τηλεκατευθυνόμενων (αεροσκαφών), που επιτρέπουν να πληγεί ένας στόχος χωρίς περιθώριο λάθους», όπως είχε υποστηρίξει.

Στο μεταξύ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και επτά άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε κατά λάθος σε χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών σε στρατόπεδο βορειοδυτικά της Σαναά, όπως ανέφερε μια πηγή του στρατού.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης έπληξε την αποθήκη πυρομαχικών, προκαλώντας μια σειρά εκρήξεων που συντάραξαν την πρωτεύουσα. Ο ένας από τους νεκρούς είναι στρατιώτης και ο δεύτερος ένας πολίτης που διέμενε κοντά στο στρατόπεδο. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι πέντε είναι στρατιωτικοί.

Στήλες καπνού ήταν ορατές στον τόπο της έκρηξης.

Το στρατόπεδο τελούσε υπό την διοίκηση του στρατηγού Άλι Μοχσέν αλ Άχμαρ, του επικεφαλής της πρώτης ταξιαρχίας τεθωρακισμένων, η οποία είχε ταχθεί πέρυσι υπέρ του κινήματος αμφισβήτησης που οδήγησε στην αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Διαβάστε

Πέντε νεκροί στην Υεμένη

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε