Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Υεμένη: Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής

Υεμένη: Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής

Τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση της Αλ Κάιντα

Ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού της Υεμένης, ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάλεχ αλ-Σαϊέφ, και δύο άλλοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση της Αλ Κάιντα εναντίον της αυτοκινητοπομπής τους στην επαρχία Μαρίμπ.

Οπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πηγή μιας φυλής στην περιοχή, ο συνταγματάρχης και δύο από τους συντρόφους του σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους έγινε ο στόχος επίθεσης με πολυβόλα από μαχητές της Αλ Κάιντα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Η επίθεση έγινε στο Ματέμπ Αντμπάν, νότια της πόλης Μαρίμπ. Είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή, σε όχημα της οποίας επέβαινε ο συνταγματάρχης Σαϊέφ, που μετέβαινε στην περιοχή των πετρελαιοπηγών του Σαφέρ για να επιθεωρήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. 

Σημειώνεται οτι οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης έχουν εντείνει πρόσφατα την εκστρατεία τους κατά των εξτρεμιστών μαχητών, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης, τα Χριστούγεννα του 2009, της πτήσης από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα της Υεμένης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε