Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Υεμένη: Παραιτείται ο Σάλεχ αν…

ΦΩΤΟ REUTERS

Υπό το βάρος των αιματηρών διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Υεμένης εμφανίζεται τώρα πρόθυμος να αποχωρήσει από την εξουσία, αλλά υπό όρους.

Μιλώντας σε χιλιάδες συγκεντρωμένους οπαδούς του στην πρωτεύουσα Σαναά, ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωσε ότι θα παραχωρήσει την εξουσία ώστε να αποτρέψει την αιματοχυσία, αλλά μόνο σε «ασφαλή χέρια» και δεσμεύτηκε «να αντισταθεί» στους αντιπάλους του.

«Δε θέλουμε την εξουσία, αλλά χρειαζόμαστε να την παραδώσουμε σε ασφαλή χέρια, όχι σε άρρωστα, μνησίκακα ή διεφθαρμένα χέρια (…) Είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε την εξουσία, αλλά μόνον για ασφαλή χέρια», τόνισε ο Σάλεχ κατά την ομιλία του προς τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε πλατεία κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

Η ομιλία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση του Σάλεχ είχαν συγκεντρωθεί σε άλλη πλατεία της Σαναά.

«Είμαστε ενάντιοι του να πέσει έστω και μία σφαίρα και όταν κάνουμε παραχωρήσεις το κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει αιματοχυσία. Θα μείνουμε ακλόνητοι και θα τους προκαλέσουμε με όση δύναμη διαθέτουμε», προσέθεσε ο Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε