Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Υπέκυψε στα εγκαύματά του άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε

Υπέκυψε στα εγκαύματά του άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε

Υπέκυψε, τελικά, στα εγκαύματά του ο 41χρονος άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε στο χωριό Σίτοβο την περασμένη Τρίτη και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βάρνας στη Βουλγαρία με 90% εγκαύματα στο σώμα του.

Ο 41χρονος Τόντορ Γιόβτσεφ, που ήταν άνεργος και έφθασε σε απόγνωση διότι δεν μπορούσε να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του, αυτοπυρπολήθηκε και τελικά απεβίωσε, αφού πρώτα είχε πέσει σε κώμα. Ο Γιόβτσεφ είναι ο έκτος άνδρας που αυτοπυρπολείται σε διάστημα ενός μήνα. Από τους συνολικά έξι, οι τέσσερις απεβίωσαν, επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”.

Στο μεταξύ, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 52χρονου Ντιμιτάρ Ντιμιτρόφ που αυτοπυρπολήθηκε πριν από μια εβδομάδα, στη Σόφια, μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο και εισήχθη στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών “Πιρογκόφ” με 25% εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Ο 53χρονος Βέντσισλαβ Βασίλεφ, που αυτοπυρπολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, τελικά απεβίωσε στις 10 Μαρτίου.

Στις 3 Μαρτίου, ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από μια “μάχη” αρκετών ημερών, καθώς είχε αυτοπυρποληθεί στις 20 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φτώχεια, τη διαφθορά στο δήμο της Βάρνας και την οικονομική στασιμότητα. Ο Γκοράνοφ έγινε σύμβολο των διαδηλωτών σε όλη τη Βουλγαρία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον συνέκριναν με τον Τσέχο φοιτητή Γιαν Πάλατς (σύμβολο της αντίστασης των Σοβιετικών εισβολέων στην Τσεχοσλοβακία το 1968).

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο 26χρονος Τράιαν Μάρετσκοφ αυτοπυρπολήθηκε και τελικά απεβίωσε, έχοντας δηλώσει ότι έχει φθάσει σε απόγνωση. Στις 18 Μαρτίου, ο 59χρονος μεταλλωρύχος Συμεών Σιμεόνοφ από την πόλη του Μπόμποφ Ντολ αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα μάτια του γιου του.

Στο μεταξύ, κοινωνιολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση των αυτοκτονιών στη Βουλγαρία και τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν και δημοσιεύουν καθημερινά ειδήσεις για πολίτες που πηδάνε από γέφυρες ή από τις πολυκατοικίες ή πέφτουν στις σιδηροδρομικές γραμμές μπροστά σε διερχόμενα τρένα για να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Βάρνας.

Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ζήτησε από τις περιφερειακές υπηρεσίες υγείας να υλοποιήσουν έκτακτα μέτρα αποτροπής των αυτοκτονιών και η δράση αυτή θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Επιθεωρητές Υγείας και ψυχολόγοι θα αναζητήσουν ευάλωτες ομάδες για να εξετάσουν την ψυχολογική τους κατάσταση και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την υποστήριξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπορία παιδιών: Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες είναι οι γονείς των θυμάτων

Στο 12,3% η ανεργία στη Βουλγαρία

Κακοκαιρία σαρώνει τη Βουλγαρία – Μία γυναίκα νεκρή

Βουλγαρία: 51χρονος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και είναι σε κρίσιμη κατάσταση

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε