Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπέκυψε Θιβετιανός που είχε αυτοπυρποληθεί

Υπέκυψε Θιβετιανός που είχε αυτοπυρποληθεί

Ένας Θιβετιανός ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί την περασμένη Δευτέρα στη νοτιοδυτική Κίνα υπέκυψε τελικά λόγω της βαρύτητας των εγκαυμάτων του.

Ο άνδρας αυτός, ονόματι Θάσι, προέβη στην απονενοημένη πράξη στην Άμπα, στην επαρχία Σετσουάν, ταυτόχρονα με άλλον έναν αυτόχειρα Θιβετιανό, που ονομαζόταν Λονγκτόκ και ο οποίος υπέκυψε επιτόπου. Τα δύο θύματα ήσαν αντίστοιχα μοναχός και πρώην μοναχός.

Οι αυτοπυρπολήσεις συνοδεύτηκαν από μία σειρά κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και ξυλοδαρμούς από τους Κινέζους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις οργανώσεις Free Tibet και Διεθνής Εκστρατεία υπέρ του Θιβέτ.

Οι δύο άνδρες προέρχονταν από το μοναστήρι Κίρτι, προπύργιο του κινήματος διαμαρτυρίας και των κινητοποιήσεων στο Θιβέτ κατά της κινεζικής επικυριαρχίας. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το συμβάν.

Περίπου πενήντα άνθρωποι, ως επί το πλείστον μοναχοί, έχουν αυτοπυρποληθεί, ή έχουν αποπειραθεί να το πράξουν από τον Μάρτιο του 2011 στις κινεζικές ζώνες με κατά πλειοψηφία θιβετιανό πληθυσμό, προκειμένου να καταγγείλουν την καταπίεσή τους από το Πεκίνο.

Διαβάστε

Αυτοπυρπολύθηκε άλλη μία Θιβετιανή

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε