Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Κάτω απο εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να βρουν τους 24  επιβαίνοντες του Costa Concordia που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σήμερα, οι δύτες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού χρησιμοποίησαν ξανά εκρηκτικά στο κύτος κρουαζιερόπλοιου για να φθάσουν στη γέφυρα, όπου βρίσκονται τα εστιατόρια, με την ελπίδα να εντοπίσουν αγνοούμενους.

Οι έρευνες στο κύτος του πλοίου, γίνονται κάτω απο εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με αργό ρυθμό εξαιτίας των τεραστίων διαστάσεων του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο έχει μήκος όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και είναι ψηλό όσο ένα κτίριο 20 ορόφων. Σύμφωνα με τους δύτες υπάρχει φοβερή δυσοσμία στο σημείο του ναυαγίου.

Σύμφωνα με τους διασώστες, οι πιθανότητες να βρεθούν κάποιοι αγνοούμενοι ζωντανοί είναι μηδαμινές, 10 ημέρες μετά το ναυάγιο. Ένα ωκεανογραφικό σκάφος εφοδιασμένο με κάμερες υψηλής ανάλυσης αναμένεται να σταλεί στον πυθμένα της θάλασσας για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παγιδευμένα πτώματα κάτω από το 114.500 τόννων πλοίο.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προσωρινό απολογισμό, οι νεκροί είναι 13 και 24 οι αγνοούμενοι. Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν καθώς είναι πιθανό στο πλοίο να υπήρχαν μη καταγεγραμμένοι επιβάτες. Πάντως εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Costa Crociere, αρνήθηκαν ότι επετράπη η επιβίβαση στο πλοίο ατόμων χωρίς να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία.

Διαβάστε

«Είδα κι εγώ το ναυάγιο» – Οι τουρίστες «βυθίζουν» το Τζίλιο

Η δεύτερη ξανθιά «μυστήριο» του Costa Concordia – Τι της έδωσε ο Σκετίνο πριν εγκαταλείψει το πλοίο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε