Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπολογιστές σχεδιασμένοι ειδικά για το Facebook!

Ένα από τα δωμάτια με τους servers του Facebook

Το Facebook πλέον δίνει τις δικές του προδιαγραφές στις εταιρίες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το Facebook ξεκίνησε το “open compute project” με σκοπό να προσφέρει ανοιχτά σε εταιρίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις προδιαγραφές και τον σχεδιασμό λιγότερο ενεργοβόρων ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα χρησιμοποιούνται για εφαρμογές Διαδικτύου.

Έτσι στα πλαίσια του προγράμματος αυτού το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, πλέον συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως η Hewlett Packard, η Dell,  η AMD και η Intel. 

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook,  πολλά από τα χαρακτηριστικά των υπολογιστών που κυκλοφορούν στην αγορά δεν διαθέτουν τις προδιαγραφές που χρειάζεται το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να λειτουργήσει σωστά.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του, να δώσει στις εταιρίες τι ακριβώς χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά αλλά και οικονομικά.

Σύμφωνα με αυτό. οι νέοι υπολογιστές του Facebook, θα έχουν 38% μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και 24% χαμηλότερο κόστος από τα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιεί για την σωστή λειτουργία του site.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε