Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπόθεση Πιστόριους: φωτογραφίες από το τόπο του εγκλήματος

Είναι το μπάνιο όπου η Ρίβα Στέενκαμπ προσπάθησε να κρυφτεί αλλά αυτό δεν της έσωσε τη ζωή. Σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία για το αν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Όσκαρ Πιστόριους.

Μέσα στο υπερπολυτελές μπάνιο, από μάρμαρο, της βίλας του Όσκαρ Πιστόριους παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος, τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου, της γιορτής των ερωτευμένων. Τότε που ο χρυσός Παραολυμπιονίκης πυροβόλησε τέσσερις φορές και σκότωσε την 30χρονη καλλονή, με την οποία είχε σχέση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το μπάνιο του σπιτιού του Νοτιοαφρικανού αθλητή μπαίνει περισσότερο στο επίκεντρο των ερευνών για το τι πραγματικά συνέβη. Είναι δεδομένο ότι η Ρίβα Στέενκαμπ δέχτηκε εκεί τους πυροβολισμούς. Ο Πιστόριους παραδέχτηκε πως πυροβόλησε έξω από την κλειδωμένη πόρτα, πιστεύοντας πως μέσα βρίσκεται κάποιος διαρρήκτης και όχι η σύντροφος του.

Δεν εξήγησε όμως γιατί η Στέενκαμπ είχε κλειδώσει την πόρτα, την οποία εκείνος αναγκάστηκε να σπάσει για να μπει μέσα.

Η αστυνομία πιστεύει πως το 30χρονο μοντέλο είχε καθίσει την τουαλέτα τη στιγμή που ο σύντροφος της όπλισε και πυροβόλησε με το πιστόλι των 9mm, που όπως είπε έχει πάντα δίπλα στο κρεββάτι του.

«Σε ένα χώρο 1,4 επί 1,14 , δε μπορούσε να πάει πουθενά» είπε ο κατήγορος κατά την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου θα αποφασιστεί αν ο Πιστόριους θα παραμείνει στη φυλακή ή θα βγει με εγγύηση.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για φόνο εκ προ μελέτης. Όπως είπε ο δημόσιος κατήγορος «πήρε το πιστόλι, έβαλε τα προσθετικά του πόδια, περπάτησε επτά μέτρα, όπλισε και πυροβόλησε. Αυτό είναι προμελετημένο». Και κατηγόρησε τον αθλητή ότι είχε σχεδιάσει να πει πως είχε μπει κλέφτης στο σπίτι. «Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Γιατί ένας διαρρήκτης να κλειδωθεί στο μπάνιο;», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δραματική περιγραφή του φονικού από τον ίδιο τον Πιστόριους

Κηδεύτηκε η άτυχη σύντροφος του Πιστόριους – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους – Πως έγινε το φονικό

Υπόθεση Πιστόριους: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – Έτσι σκότωσε την σύντροφό του

Καταρρέει η καριέρα του Πιστόριους – Τι δήλωσε ο μάνατζέρ του (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτυρίες – φωτιά για τον Πιστόριους – Είχε πυροβολήσει σε εστιατόριο πριν από δυο εβδομάδες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε