Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Στρος Καν: Ειδικό εισαγγελέα ζητά τώρα η πλευρά της Ντιαλό

ΦΩΤΟ REUTERS

Στο στόχαστρο των δικηγόρων της Ναφισάτου Ντιαλό μπήκε ο εισαγγελέας της υπόθεσης Στρος Καν.

Ο Κένεθ Τόμσον πρόκειται να ζητήσει από το δικαστήριο να διορίσει ειδικό εισαγγελέα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

“Η κα. Ντιαλό θέλει ο Ντομινίκ Στρος Καν να θεωρηθεί υπεύθυνος, σε όλο το εύρος της νομοθεσίας, τόσο ενώπιον της ποινικής όσο και της αστικής δικαιοσύνης”, δήλωσε ο Κένεθ Τόμσον στην εφημερίδα, λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντηση μεταξύ της καμαριέρας από τη Γουινέα και του εισαγγελέα του Μανχάταν.

“Δεν θα πρέπει να δει το δικαίωμά της σε μια δίκη να εξαλείφεται από τις υπηρεσίες του εισαγγελέα του Μανχάταν”, πρόσθεσε ο δικηγόρος, ο οποίος φοβάται την άρση των κατηγοριών κατά του Ντομινίκ Στρος Καν κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ακρόασης της Τρίτης.

Ο δικηγόρος της Ντιαλό είχε ήδη γράψει μιαν επιστολή προς τον εισαγγελέα αρχές Ιουλίου, μετά την αποκάλυψη ότι η πελάτισσά του είχε πει ψέματα στις αμερικανικές αρχές, ζητώντας του να αφήσει την υπόθεση και να επιτρέψει σε έναν ειδικό εισαγγελέα να την αναλάβει, αίτημα στο οποίο δεν δόθηκε συνέχεια.

Είναι πάντως ελάχιστα πιθανό, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Κένεθ Τόμσον να επιτύχει την αποχώρηση του εισαγγελέα από την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι γίνεται τελικά με τον Στρος Καν;

Στο αρχείο η υπόθεση Στρος Καν – Την Τρίτη αποσύρονται όλες οι κατηγορίες

“Τα βρήκε” η καμαριέρα με τον Στρος Καν – Αποσύρονται οι κατηγορίες

Αποσύρει τη μήνυση κατά Στρος Καν για τα χρήματα η Ντιαλό;

Βιασμό “δείχνει” η ιατροδικαστική έκθεση στην υπόθεση Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε