Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Υποβαθμίζουν το μήνυμα του Μπιν Λάντεν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο το μήνυμα δεν αναφέρει σαφές για ποιό περιστατικό μιλά ο δισεκατομμυριούχος τρομοκράτης.

Ενας αμερικανός υπεύθυνος μείωσε σήμερα τη σημασία του τελευταίου μηνύματος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο οποίο ο αρχηγός της αλ Κάιντα αναφέρεται στον Νιγηριανό που προσπάθησε στις 25 Δεκεμβρίου να ανατινάξει ένα αμερικανικό αεροπλάνο, λέγοντας ότι ο Μπιν Λάντεν προσπαθεί συχνά να αναλάβει την πατρότητα τέτοιων περιστατικών. 

Ο Ντάνιελ Μπέντζαμιν, συντονιστής του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιτρομοκρατία, δήλωσε ότι το μήνυμα του Μπιν Λάντεν δεν αναφερόταν ευθέως στην απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους. 

“Κάνει αυτό που για τον Μπιν Λάντεν είναι μία δοκιμασμένη στρατηγική, σχετίζεται με κάποιο τρόπο με αυτή (την πράξη) και με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να πάρει λίγη από την αντανάκλαση της δόξα της στιγμής, αν μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Μπέντζαμιν σε συνέντευξη Τύπου. 

“Ο Μπιν Λάντεν έχει προσπαθήσει να βάλει την υπογραφή του σχεδόν σε οτιδήποτε συμβαίνει εδώ και χρόνια και από αυτή την άποψη νομίζω ότι το έχουμε συνηθίσει”, πρόσθεσε ο Μπέντζαμιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε