Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ζει ο μουλάς Ομάρ

‘Ενα θρίλερ έχει παιχτεί για το αν είναι ζωντανός ή σκοτώθηκε ο Μουλάς Ομάρ.

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέψευσαν σήμερα δημοσιεύματα από ανώνυμες πηγές ότι ο αρχηγός τους, ο μουλάς Μοχάμαντ ‘Ομαρ σκοτώθηκε στο Πακιστάν, δηλώνοντας ότι είναι ζωντανός στο Αφγανιστάν.

“Βρίσκεται στο Αφγανιστάν σώος και ασφαλής”, είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία. “Διαψεύδουμε αυτά τα αβάσιμα δημοσιεύματα ότι σκοτώθηκε ο μουλάς Μοχάμαντ ‘Ομαρ”.

Η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το θάνατο του μουλά Μοχάμαντ Όμαρ, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών Λουτφουλάχ Μάσαλ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει εξαφανιστεί από το κρησφύγετό του στην Κουέτα του Μπαλουτσιστάν τις τελευταίες τέσσερις με πέντε ημέρες. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν είναι ζωντανός ή νεκρός», είπε ο εκπρόσωπος.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας στο Πακιστάν και διπλωμάτες, διοικητές του αμερικανικού στρατού και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν εκφράζουν αμφιβολίες για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τον θάνατο του μουλά Όμαρ, ενός από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο, την ώρα που ταξίδευε από την Κουέτα προς το Βόρειο Ουαζιριστάν.

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Θα πολεμάμε για 3 μέρες”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε