Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζήλεψε τον Γιώργο ο Σίλβιο

Ζήλεψε τον Γιώργο ο Σίλβιο

Η Ιταλία ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση Παπανδρέου;

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί αλλά εκείνος παραμένει αμετακίνητος. Τα ιταλικά μέσα επιμένουν ότι ο Σίλβιο θα παραιτηθεί παρόλο που ο ίδιος με γραπτή δήλωση μέσω Διαδικτύου το διαψεύδει.

Ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φεράρα επιμένει ότι το τέλος του Καβαλιέρε έρχεται. Μάλιστα έχει κάτι κοινό με αυτό του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε είχε σαν απαραίτητη προυπόθεση την ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί.

Ο Φεράρα, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του, «Ιλ Φόλιο», τονίζει ότι «ο Μπερλουσκόνι θα παρουσιασθεί ενώπιον της βουλής και της γερουσίας, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να εγκρίνει το νόμο οικονομικής σταθερότητας και την τροπολογία που περιέχει μέρος των μέτρων που ζήτησε η Ευρώπη, και μετά από ένα λεπτό θα ανακοινώσει ότι παραιτείται, ζητώντας εκλογές για τον Ιανουάριο».

Την ίδια ώρα, αύριο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης πρόκειται να συναντηθούν και να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία για την έγκριση του ισολογισμού του Δημοσίου για το 2010.

Όσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας και τις πιθανές εξελίξεις, το γνωστό καθολικό περιοδικό «Famiglia Cristiana», θεωρεί ότι “ήρθε η ώρα του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου Μάριο Μόντι, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί ενός σχήματος που να βγάλει τη χώρα από τη βαλτωμένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει”.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι η ανακοίνωση του Μπερλουσκόνι, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, προκάλεσε νέα άνοδο των σπρεντ στις 480 μονάδες, αλλά και της απόδοσης των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού Δημοσίου στο 6,58%.

Διαβάστε επίσης:  Ιταλικά ΜΜΕ: “Παραιτείται και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το ερώτημα είναι πότε”

Η Ιταλία το πραγματικό πρόβλημα της Ε.Ε και όχι η Ελλάδα!

Η Ιταλία στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα και στο… ΔΝΤ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε