Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Ζημιά” στον Γκόρντον Μπράουν…

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Η αμφισβήτηση των ηγετικών ικανοτήτων του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν από δύο στελέχη…

 

και στον πρωθυπουργό και στο κόμμα και ενίσχυσε τους Συντηρητικούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Sun.
 
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, δείχνει ότι το 67% των ερωτηθέντων είτε δεν έχουν εμπιστοσύνη στο κυβερνών κόμμα, είτε μειώθηκε η εμπιστοσύνη τους μετά την προσπάθεια ανατροπής του Γκόρντον Μπράουν.
 
Δύο πρώην υπουργοί του Εργατικού Κόμματος ζήτησαν την Τετάρτη να γίνει μυστική ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα για να αποφασιστεί κατά πόσον ο Γκόρντον Μπράουν πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου. Παρόλο που η πρωτοβουλία αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση σε κάποιο άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος, αναλυτές και σχολιαστές στα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι είχε κόστος για τον Γκόρντον Μπράουν. Μάλιστα επισημαίνουν ότι αρκετά στελέχη του Εργατικού Κόμματος άργησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον πρωθυπουργό.
 
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, δείχνει ότι οι Συντηρητικοί έχουν ποσοστό προτίμησης στο εκλογικό σώμα 42%, ενώ μία μέρα πριν εκδηλωθεί η αμφισβήτηση του Μπράουν το ποσοστό τους ήταν 40%. Το Εργατικό Κόμμα υποχώρησε από το 31 στο 30%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είδαν το ποσοστό προτίμησης να μειώνεται από 17 σε 16%.
 
Αν οι δημοσκοπήσεις βγουν αληθινές στην κάλπη, οι Συντηρητικοί θα έχουν πλειοψηφία 74 εδρών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε