Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ζιμπάμπουε: Το κυβερνών κόμμα ζητά την παραίτηση του Μουγκάμπε και της συζύγου του

Ζιμπάμπουε: Το κυβερνών κόμμα ζητά την παραίτηση του Μουγκάμπε και της συζύγου του
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Το κυβερνών κόμμα ZANU-PF της Ζιμπάμπουε ζήτησε απόψε την παραίτηση του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε, γράφει η κρατική εφημερίδα “The Herald”, άλλη μια ένδειξη ότι η εξουσία του γηραιού ηγέτη κατέρρευσε μετά την επέμβαση του στρατού, στα μέσα της εβδομάδας.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι επικεφαλής του κόμματος στις 10 επαρχίες της χώρας συναντήθηκαν σήμερα και ζήτησαν επίσης να παραιτηθεί από το ZANU-PF και η πρώτη κυρία, η σύζυγος του Μουγκάμπε, Γκρέις που προαλειφόταν για διάδοχός του στην προεδρία. Σύμφωνα με αξιωματούχους που εμφανίστηκαν στη δημόσια τηλεόραση, οι οκτώ από τις δέκα τοπικές οργανώσεις του κόμματος απαιτήσαν την παραίτηση του Μουγκάμπε και οι περισσότερες από αυτές ομόφωνα.

Νωρίτερα σήμερα, μια πηγή προσκείμενη στο κόμμα είχε δηλώσει ότι αν ο Μουγκάμπε αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε “θα φροντίσουμε να αποπεμφθεί την Κυριακή” και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Την παραίτηση του 93χρονου Μουγκάμπε έχουν ζητήσει παλαιοί συμπολεμιστές του και η αντιπολίτευση. Οι συμπολεμιστές του έχουν μάλιστα καλέσει τους κατοίκους της χώρας να διαδηλώσουν αύριο στη Χαράρε για να απαιτήσουν την αποχώρησή του από την εξουσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις