Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζισκάρ Ντ’ Εστεν: Δαγκωτό Σαρκοζί

Ζισκάρ Ντ’ Εστεν: Δαγκωτό Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο γαλλικό Τύπο, διαβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει το Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εκτιμώντας ότι η εκλογή του σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ θα εξέθετε τη Γαλλία σε “κινήσεις των κύκλων της διεθνούς κερδοσκοπίας”.

“Θα ψηφίσω τον Σαρκοζί”, τονίζει ο πρώην πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα “στην εύκολη λύση ή στην ανάταξη (της οικονομίας)”.

“Μια πολιτική ευκολίας”, την οποία ενστερνίζεται ο σοσιαλιστής υποψήφιος θα μας οδηγούσε σε περιπέτεια και θα μας εξέθετε σε κινήσεις των κύκλων της διεθνούς κερδοσκοπίας”, εκτιμά ο ντ΄Εστέν.

Ο πρώην πρόεδρος εκτιμά ότι ο Σαρκοζί είναι “πιο αξιόπιστος για την ανάταξη της χώρας” και ότι “οι τελευταίες αποφάσεις που έλαβε μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε σε έξοδο από την κρίση”.

Ο ντ’ Εστέν, ο οποίος είχε υποστηρίξει το Σαρκοζί και το 2007 εμφανίζεται επικριτικός όσον αφορά το στυλ του σημερινού προέδρου.

“Ο Νικολά Σαρκοζί δεν είχε ούτε την πείρα, ούτε την ευκαιρία που είχα εγώ να μπορέσω να παρακολουθήσω για επτά χρόνια την προεδρία που άσκησε ένας μεγάλος πολιτικός, ο στρατηγός ντε Γκωλ”, τόνισε ωστόσο ο ντ΄Εστέν.

Ερωτηθείς για το ποσοστό που συγκέντρωσε η Μαρίν Λε Πεν, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται επιεικής όσον αφορά την οικειοποίηση από το UMP σημαντικών θεμάτων της ακροδεξιάς.

“Το σημαντικό φαινόμενο είναι το τέλος της δαιμονοποίησης των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλαντ: Αν εκλεγώ, θα ανακουφίσω τους Έλληνες – Προανήγγειλε μνημόνιο κατά της λιτότητας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε